Τουίτ στα ελληνικά από φον ντερ Λάιεν για τα εμβόλια στην Ελλάδα, που εξελίσσονται με πολύ αργό ρυθμό

Με μια ανάρτηση στο Twitter και στην ελληνική γλώσσα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχολιάζει την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμών, κάνοντας μνεία στην Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει:

«Ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει…και φτάνει μέχρι τα ελληνικά νησιά!

Στη Σύρο, τη Ρόδο και τη Χίο, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας λαμβάνουν το εμβόλιο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Ο εμβολιασμός μας βοηθάει να παραμείνουμε ασφαλείς από την COVID-19».

Η αλήθεια είναι ότι ο εμβολιασμός στη χώρα μας κινείται με πολύ αργό ρυθμό. Μέχρι και το Σάββατο 16/ (την Κυριακή δεν γίνονται εμβολιασμοί) είχαν γίνει μόλις 79.744.

Το Σάββατο έγιναν 4.468 εμβολιασμοί, την Παρασκευή 4.581 εμβολιασμοί την Πέμπτη 14/1 6.079 και την Τετάρτη 13/1 (8.420).

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για αρχικό στόχο 8.000 εμβολιασμών την ημέρα ενώ σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασία Νίκο Χαρδαλιά ο στόχος που έχει τεθεί είναι ο αριθμός των εμβολιασμών να αυξηθεί από τις 20 Ιανουαρίου σε 17.500 την ημέρα.

Μέχρι τώρα, δεν έχει επιτευχθεί ο ημερήσιος στόχος των 8.000 εμβολιασμών ημερησίως εκτός από μία ημέρα (την Τετάρτη 13/1 όταν έγιναν 8.420 εμβολιασμοί) ενώ με τον ρυθμό που διεξάγεται η διαδικασία τίθεται εν αμφιβόλω ο στόχος που έχει θέσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.