Τρώγονται οι αδελφοί Καλλιτσάντση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ – Ο ένας καταγγέλλει τον άλλον

Ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης που παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπρόεδρου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ καταγγέλει την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου της Ακτωρ Παραχωρήσεις.

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ο οποίος παραιτήθηκε ιδία βουλήσει Δημήτρης Καλλιτσάντσης καταγγέλει με δήλωσή του την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Άκτωρ Παραχωρήσεις, θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κάνοντας λόγο για σταδιακή και ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους και τους σκοπούς της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor. Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης είναι μέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ μαζί με τον αδελφό του Αναστάσιο Καλλιτσάντση μέσω της εταιρείας PEMANOARO Ltd, και έχουν συμφωνήσει να πουλήσουν τις μετοχές τους στους επιχειρηματίες Δ. Μπάκο και Ι. Καϋμενάκη. Ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης φέρεται βνα έχει προσχωρήσει στο στρατόπεδο της Reggeborgh Invest ενώ ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης προσπαθεί  να παραμείνει στην εταιρεία με τη στήριξη των εν δυνάμει νέων μετόχων Δ. Μπάκο και Ι. Καϋμενάκη.

Στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “Κατά παρέκκλιση από τις αρχές της κίνησης Change4Ellaktor χωρίς καμία θεσμική πρότερη επαφή, την Τετάρτη 20.01.2021, με εντολή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αναστασίου Καλλιτσάντση, απώλεσα την ιδιότητα του Προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, 100% θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. αν και καθ’ ημίσειαν μέτοχος της PEMANOARO Ltd.

Αυτά συμβαίνουν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης της 27ης Ιανουαρίου 2021 όπου έχει τεθεί θέμα αλλαγής Διοίκησης του Ομίλου, σε μία περίοδο που η υφιστάμενη Διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ προσπαθεί να πείσει ότι υπηρετεί την Αλήθεια, τη Διαφάνεια και την ευλαβική τήρηση των αρχών Εταιρικής Διακυβέρνησης, βασικό στόχο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor που στη Γενική Συνέλευση της 25ης Ιουλίου 2018, κέρδισε την εμπιστοσύνη και την ψήφο της πλειοψηφίας των μετόχων”.

Η σταδιακή και ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους και τους σκοπούς της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor, που εξακολουθεί να συντελείται από τη σημερινή Διοίκηση του Ομίλου, οδήγησε στην επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021, και υπήρξε μία από τις αιτίες των διαφωνιών μου με την σημερινή Διοίκηση του Αναστασίου Καλλιτσάντση, με κορύφωση την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Εν τούτοις ο σύνδεσμός μου με την Εταιρεία που συμμετείχα μετοχικά και εργάσθηκα συνεχώς για 40 έτη, παραμένει ισχυρός και λυπάμαι βαθιά για την σοβούσα κρίση.

Εύχομαι και πιστεύω ότι η Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021, θα δώσει μία ισχυρή Νέα Διοίκηση στον Όμιλο που θα αποκαταστήσει την ηρεμία και την συγκέντρωση στο πραγματικό έργο, που θα αποδώσει αξία στους μετόχους, καθοδήγηση και ασφάλεια στους εργαζόμενους, και εμπιστοσύνη στους συνεργάτες και στους πελάτες της Μεγάλης αυτής Εταιρείας.