Βατόπουλος: Γιατί αυξάνεται η μεταδοτικότητα παρά το lockdown – Προς αναβάθμιση των περιοριστικών μέτρων

Στα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, η οποία είναι πιο μεταδοτική αποδίδει ο  ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, την αύξηση των κρουσμάτων και την αύξηση της θετικότητας.

Ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως η βρετανική παραλλαγή αλλάζει λίγο τους «κανόνες του παιχνιδιού» με την έννοια ότι είναι λίγο πιο μεταδοτική και φαίνεται πως αναλογικά είναι και στα παιδιά. Αυτό «θα μας υποχρεώσει να αναβαθμίσουμε λίγο τα μέτρα», είπε ο καθηγητής και παρέπεμψε και στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής στις 6 το απόγευμα.

Ο κ, Βατόπουλος στάθηκε και στα «καλά νέα» λέγοντας πως ο εμβολιασμός έχει γίνει αποδεκτός από τον κόσμος γεγονός σημαντικό εφ’ όσον λυθούν και τα προβλήματα που υπάρχουν με τις προμήθειες.

Ο καθηγητής έδωσε και δύο χρήσιμες συμβουλές για να γίνεται αποδοτικότερη η χρήση της μάσκας και υπέδειξε ότι σε σημεία συνωστισμού η διπλή μάσκα είναι οπωσδήποτε χρήσιμη.

Σε ότι αφορά την λήξη του lockdown και στο άνοιγμα των σχολείων ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πει κάτι για το θέμα αυτό.