Βουλιάζει η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-30%) στο Χρηματιστήριο – Απέτυχε η διοίκηση των αδελφών Καλλιτσάντση, η οποία καθησυχάζει

Ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

Η μετοχή της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ συνεχίζει να υποχωρεί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπου είναι εισηγμένη. Σήμερα μάλιστα συμβαίνει κάτι ασύνηθες και οι φήμες οργιάζουν. Η τιμή της μετοχής υποχωρεί 30% στα 0,825 ευρώ και βρίσκεται στη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας δεκαετίας, η οποία μπορεί να είναι και η χαμηλότερη τιμή στην ιστορία της. Αυτό συμβαίνει δίχως να έχει γνωστοποιηθεί κάτι εκ μέρους της διοίκησης. Μάλιστα, η συνολική πτώση της μετοχής από την αρχή του τρέχοντος έτους φθάνει στο 51,4%. Αυτό σημαίνει ότι έκαναν φτερά 215 εκατ. ευρώ από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, δηλαδή από την περιουσία των μετόχων μέσα στο 2020 και πάνω από 300 εκατ. ευρώ απο πέρυσι το καλοκαίρι.
Η σημερινή πτώση αποδίδεται από αναλυτές – χωρίς να έχει κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί – στο ότι «σπάνε» τα όρια τιμών, που συνδέονται  με αγορές μετοχών που έχουν γίνει με δανεικά εκ μέρους των αδελφών Καλλιτσάντση στην περσινή προσπάθειά τους να πάρουν τον έλεγχο της εταιρείας από το μεγαλομέτοχο Λεωνίδα Μπόμπολα, κάτι που κατάφεραν. Από εκεί και πέρα βέβαια οι στόχοι τους και οι εξαγγελίες τους για καλύτερη πορεία της εταιρείας διαψεύστηκαν με τον πιο ηχηρό τρόπο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής 

Μπροστά στο φαινόμενο αυτό η διοίκηση της εταιρείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η πτώση της μετοχής είναι αιφνίδια και αδικαιολόγητη και ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη που να δικαιολογεί την ακραία πτώση της τιμής της μετοχής. Επίσης, ο βασικός μέτοχος διαψεύδει κατηγορηματικά  οποιαδήποτε φήμη περί χρηματοδοτικής αδυναμίας του ομίλου και των θυγατρικών του. Η διοίκηση θεωρεί ότι η κυκλοφορία των ανωτέρω ανυπόστατων φημών είναι μεθοδευμένη και έχει ως στόχο την υπονόμευση της τιμής της μετοχής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοίκησης:

Με αφορμή τη σημερινή αιφνίδια, αδικαιολόγητη και ακραία πτώση της τιμής της μετοχής, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Ουδεμία εξέλιξη ή γεγονός σε γνώση της Εταιρείας υφίσταται που να δικαιολογεί τη σημερινή ακραία πτώση της τιμής της μετοχής της.

Επιπλέον η Εταιρεία δηλώνει ότι:

1. Κατόπιν επικοινωνίας της με το βασικό μέτοχο της Εταιρείας ο τελευταίος δήλωσε κατηγορηματικά την πλήρη στήριξή του προς τη Διοίκηση του Ομίλου και των βασικών θυγατρικών του και διέψευσε επίσης κατηγορηματικά οποιαδήποτε φήμη περί χρηματοδοτικής αδυναμίας του σχήματός του.

2. Θεωρεί ότι η κυκλοφορία των ανωτέρω ανυπόστατων φημών είναι μεθοδευμένη και έχει ως στόχο την υπονόμευση της τιμής της μετοχής.

3. Θα προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια που τυχόν κριθεί αναγκαία προς προάσπιση των συμφερόντων της Εταιρείας και των μετόχων της

Η (κοινή) πορεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ – ΑΒΑΞ