Βουτιά 11% για τράπεζες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διακόπτει την ανοδική ορμή

Η αντιστροφή της ανοδικής τάσης με αφορμή τη μετάλλαξη του ιού στη Βρετανία και τα περιοριστικά μέτρα που οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν έκαναν τη ζημιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ξεκίνησαν την ημέρα με απώλειες 2% οι οποίες στη συνέχεια διευρύνθηκαν και ξεπέρασαν το 4% για ορισμένους δείκτες όπως ο Dax στη Φρανκφούρτη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 λίγο πριν τις 13.00 υποχωρεί 3,42%.

Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας υποχωρεί ακόμη περισσότερο για έναν ακόμη λόγο.  Οι απώλειες ξεπερνούν το 5% με τις τράπεζες να καταγράφουν μεγάλη πτώση 11%. Ο πρόσθετος λόγος είναι ότι αναβάλλεται για μερικούς μήνες η εφαρμογή του πτωχευτικού κώδικα και οι ρυθμίσεις οφειλών προς τις τράπεζες, διατάξεις πάνω στις οποίες στηρίχτηκε η άνοδος των τιμών των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας από τον Νοέμβριο και μετά.

Η παράταση της εφαρμογής σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα στο μέτωπο της μετάλλαξη του κορωνοϊού συνιστούν μία οπισθοδρόμηση για το Χρηματιστήριο Αθηνών, τέτοια διακόπτει την ανοδική ορμή που είχε αναπτυχθεί. Πλέον θα χρειαστεί να αρθεί και πάλι η αβεβαιότητα που δημιουργούν οι παραπάνω παράγοντες για να μπορέσει το Χρηματιστήριο να επανέλθει σε ανοδική τροχιά.

Η μετάλλαξη του κορωνοϊού χτυπάει τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια – Πτώση 2% στο ξεκίνημα