Ξενογιαννακοπούλου: Συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι δεν είδαν αύξηση στο ποσό της προσωρινής τους σύνταξης

Η διαδικασία καταβολής των προσωρινών συντάξεων παρουσιάζει προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην υπολογιστούν οι προγραμματισμένες αυξήσεις στο ποσό, ούτε τα αναδρομικά 15 μηνών που οφείλονται.

Σχετικές καταγγελίες έγιναν από συνταξιούχους με αποτέλεσμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με δήλωσή της να καλέσει τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να παραδεχτεί και να λύσει το πρόβλημα. Συγκεκριμένα η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «Το Υπουργείο Eργασίας με Δελτίο Τύπου στις 24/11 εξήγγειλε την αύξηση των προσωρινών συντάξεων για τους 30.000 συνταξιούχους για να μπορούν στοιχειωδώς να επιβιώσουν. Υπάρχουν, όμως, καταγγελίες από συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ, οι οποίοι πληρώθηκαν τις συντάξεις τους στις 24 και 25 Νοεμβρίου ότι καμία αύξηση δεν είδαν!

Καλούμε τον κ. Βρούτση να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις, πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν και, σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες, πότε θα γίνει η ορθή καταβολή και θα δοθεί η αναμενόμενη αύξηση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο περίφημος “ψηφιακός eΕΦΚΑ” δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει μέχρι σήμερα ούτε την αύξηση για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Οι συνταξιούχοι αυτοί αναμένουν την υλοποίηση του νόμου από τον Φλεβάρη!»