Υποχώρηση του Nasdaq στη Wall Street με την Fed να δηλώνει ότι θα κρατήσει χαμηλά επιτόκια ίσως έως το 2023

Οι τιμές των τεχνολογικών μετοχών υποχώρησαν την Τετάρτη στη Wall Street αλλά ο Dow Jones έκλεισε με μικρή αύξηση. Συγκεκριμένα ο Dow Jones ενισχύθηκε 36,78 μονάδες ή 0,1% και έκλεισε στις 28.032,38 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 που είναι πιο αντιπροσωπευτικός της ευρύτερης τάσης υποχώρησε 0,5% και έκλεισε στις 3.385,49 μονάδες. Τη μεγαλύτερη πτώση είχε ο Nasdaq που υποχώρησε 1,25% στις 11.050,47 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (FED) διατήρησε τα επιτόκια κοντά στο μηδέν. Τα μέλη της επιτροπής χάραξης πολιτικής ανέφεραν επίσης ότι το επιτόκιο μιας ημέρας θα μπορούσε να παραμείνει κοντά στο μηδέν έως το 2023. «Με τον πληθωρισμό να τρέχει συνεχώς κάτω από αυτόν τον μακροπρόθεσμο στόχο, η Επιτροπή θα στοχεύσει να επιτύχει τον πληθωρισμό αρκετά πάνω από το 2% για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε ο πληθωρισμός να είναι κατά μέσο όρο 2%», δήλωσε η ομοσπονδιακή επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell επανέλαβε την προσέγγιση της κεντρικής τράπεζας, λέγοντας σε δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου ότι θα διατηρήσουμε αυτή την προσαρμοστική στάση της νομισματικής πολιτικής έως ότου επιτευχθούν τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της μέγιστης απασχόλησης.

Οι μετοχές της Apple μειώθηκαν 2,9% και η Microsoft υποχώρησε 1,8%, περιορίζοντας τα κέρδη για το Dow Jones. Η Facebook υποχώρησε 3,3% και η Amazon έκλεισε 2,5% χαμηλότερα. Netflix και Alphabet μειώθηκαν κατά 2,5% και 1,5%, αντίστοιχα.