Δυστύχημα στα Χανιά: Την Τετάρτη η απολογία του οδηγού – «Δεν εφαρμόστηκε ο νόμος» λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο 45χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε τον 22χρονο Παναγιώτη στα Χανιά, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το τι έγινε: «Δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, οι άνθρωποι έπρεπε να κάνουν καλά τη δουλειά τους, να κάνουν σύλληψη, να επικοινωνήσουν με τον εισαγγελέα με 1,3 μέτρηση στο αλκοτέστ. Το γιατί έγινε, για να μη δημιουργούμε θεωρίες, εδώ είναι καθαρό είναι ότι ο νόμος δεν εφαρμόστηκε… Υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις και συνήθειες σε τοπικές κοινωνίες και υπηρεσίες που είναι αδικαιολόγητες. Στους αστυνομικούς που εμπλέκονται θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες κυρώσεις μέσα από τις διαδικασίες τις διοικητικές και της Δικαιοσύνης».

Μάλιστα, ο υπουργός διεμήνυσε ότι «θα αποδοθούν κυρώσεις και συνέπειες για πιθανή έλλειψη εποπτείας και ελέγχου στην υπόθεση αυτή».

Την Τετάρτη η απολογία του 45χρονου

Ο 45χρονος οδηγός της Porsche οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος, αφού εξέτασε όλη τη δικογραφία αποφάσισε να του ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ που επέφερε τον θάνατο ενός ανθρώπου (βάσει του άρθρου 209α του Ποινικού Κώδικα) καθώς και για άλλα αδικήματα.

Στη συνέχεια ο 45χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Χανίων το πρωί της Τετάρτης.

Την ίδια ώρα η οικογένεια του δράστη, με μια λιτή ανακοίνωση, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 22χρονου Παναγιώτη: «Εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη για αυτό που συνέβη. Είμαστε συντετριμμένοι και στο μέτρο που μας αναλογεί εκφράζουμε μια ειλικρινή και ανθρώπινη συγνώμη».

Ελεύθεροι οι τρεις αστυνομικοί

Οι τρεις αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους μέχρι να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση, ενώ ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ) για να ελεγχθεί αν τήρησαν όλα όσα προβλέπονται.