50% κάτω τα κέρδη της Daimler το 2019

Μείωση 50% της κερδοφορίας της παρουσίασε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler (Mercedes) το 2019, βάσει προσωρινά στοιχεία σύμφωνα με  ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας. Η διοίκηση στην ανακοίνωση σημειώνει ότι θα καταγράψει έκτακτα έξοδα έως και 1,5 δισ. ευρώ σχετικά με το ζήτημα των κινητήρων diesel της Mercedes-Benz.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων του ομίλου έφτασαν τα 5,6 δισ. ευρώ, έναντι 11,1 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία. Στα αποτελέσματα δεν καταγράφονται τα έξοδα 1,1 έως 1,5 δισ. ευρώ σχετικά με των diesel-gate.

Τα κέρδη προ φόρων και τόκων της Mercedes-Benz μειώθηκαν στα 3,7 δισ. ευρώ έναντι 7,2 δισ. το 2018.Στην μονάδα των βαν, η εταιρεία κατέγραψε ζημίες προ φόρων και τόκων της τάξης των 2,4 δισ. ευρώ, έναντι κερδών 300 εκατ. ευρώ το 2018.

Ήδη από τον Ιούλιο, πάντως, η Daimler είχε προειδοποιήσει ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων της θα ήταν “σημαντικά μειωμένα” σε σχέση με το περασμένο έτος.

Σχετικά με τις πωλήσεις να σημειώσουμε ότι η εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου ότι το 2019 πέτυχε νέο ρεκόρ πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων με 2,34 εκατομμύρια μονάδες.