Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεύτερη ημέρα ανόδου η Αθήνα με οδηγό τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,83% στο ξεκίνημα της ημέρας καθώς αντιδρούν ανοδικά οι τιμές των μετοχών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους αναψυχής και ψυχαγωγίας.

Η τιμή του χρυσού επίσης συνέχισε να ανεβαίνει σε νέα επίπεδα ρεκόρ στις αγορές της Ασίας με την τιμή να διαμορφώνεται στα 2.030 δολάρια ανά ουγγιά λίγο μετά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Στα εταιρικά αποτελέσματα η Commerzbank ανακοίνωσε μικρότερη πτώση 21% από την αναμενόμενη στα καθαρά κέρδη τα οποία διαμορφώθηκαν στα 220 εκατομμύρια ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο και προέβλεψε καθαρή ζημιά για ολόκληρο το έτος, τροφοδοτούμενη από αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες σε δάνεια λόγω της πανδημίας κορωνοϊού και της αφερεγγυότητας της Wirecard. Οι μετοχές της Commerzbank σημείωσαν άνοδο 5,6%.

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Allianz ανακοίνωσε μείωση 29% στα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο στα 1,53 δισ. Ευρώ, αλλά είπε ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι ισχυρότερο από το πρώτο, υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσταση του κορωνοϊού παραμένει η ίδια

Τα κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς δίνουν ώθηση στον κλάδο

Στην Αθήνα,  ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου ξεκίνησε με δύναμη και λίγο πριν τις 12.00 σημειώνει άνοδο 1,45% στις 637,61 μονάδες, βάζοντας πλώρη για τη δεύτερη ημέρα ανόδου με τη χθεσινή αντίδραση. Χθες αντέδρασαν ανοδικά οι τιμές των τραπεζικών μετοχών πριν η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώσει ικανοποιητικά κέρδη. Το γεγονός της ανακοίνωσης στη συνέχεια, μετά το κλείσιμο της αγοράς φαίνεται να έχει συνέχεια σήμερα στο Χρηματιστήριο, καθώς ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται πάνω από 2%. Η Τράπεζα Πειραιώς σημειώνει άνοδο 2,41%, η Alpha Bank 1,82%, η Εθνική 3,78% και η Eurobank 1,48%.

Σημαντικά κέρδη άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της Coca Cola, η οποία ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν λίγο χαμηλότερα της πρόβλεψης των αναλυτών.