Αντέδρασε ο Μαργαρίτης Σχοινάς σε εκπρόσωπο του Ερντογάν για Μουσουλμάνους και ευρωπαϊκό τρόπο ζωής

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς αντέδρασε σε ανάρτηση του Φαχρεντίν Αλτούν, υπεύθυνου επικοινωνίας του Ερντογάν, ο οποίος κατηγορεί την Ευρώπη για μη σεβασμό των Μουσουλμάνων και επίθεση στον τρόπο ζωής τους. Ο Αλτούν δήλωσε πως «ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους Μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας – τον τρόπο ζωής μας.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, αντέδρασε και σε ανάρτησή του στο τουίτερ παραθέτει τη διάταξης της συνθήκης τηςωΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. «Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τροπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής».

Σε ότι αφορά τη σχετική διάταξη στη Διακήρυξη της ΕΕ, αυτή αναφέρει πως «η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες. Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη μέλη σε μια κοινωνία που υπερισχύει ο πλουραλισμός, η μη διάκριση, η ανοχή, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».