ΔΕΗ: Αλλάζει λογότυπο, 70 χρόνια από την ίδρυσή της και αναμορφώνεται

Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών, Θεσσαλονίκη | Από το φωτογραφικό αρχείο της ΔΕΗ.

Εβδομήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της με τη σημερινή νομική μορφή, η Δημόσια Επιχείριση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) αλλάζει το εμβληματικό της λογότυπο. Ένα εμπορικό σήμα από τα πιο δημοφιλή στη χώρα, το οποίο όμως ελάχιστα έχει ανανεωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Το παλιό σήμα ήδη αφαιρέθηκε από τον κτρίο της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη  για να υποδεχθεί το καινούργιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

Η παρουσίαση για την αλλαγή του σήματος, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορική, θα γίνει την Δευτέρα το απόγευμα παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης μαζί με το σήμα θα παρουσιάσει τη νέα φιλοσοφία της εταιρείας που θα σηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό της επιχειρησιακά και λειτουργικά, δηλαδή τη στροφή προς πράσινες μορφές ενέργειας, την ανάληψη πρωτοβουλιών εξαγορών άλλων επιχειρήσεων, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, την επέκταση σε υπηρεσίες που σχετίζονται με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος  και την εστίαση – που είχε ξεχάσει – στον πελάτη.

Με την αλλαγή του σήματος η ΔΕΗ θέλει να συνδυάσει την ριζική αλλαγή και την μετάβασή της από μία περίοδο εσωστρέφειας όπου ακολουθούσε τις εξελίξεις σε μία νέα εποχή εκσυγχρονισμού και ανάληψης πρωτοβουλιών.