Δημοσιογράφος του Βήματος καταγγέλει τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και τη νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει

Ο έμπειρος δημοσιογράφος Ζώης Τσώλης του Βήματος έκανε μία αποκάλυψη, η οποία είναι προς τιμή του. Περιέγραψε ένα γεγονός, που δεν τιμά τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ούτε την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Ζώης Τσώλης,  ο υπουργός του τηλεφώνησε για να του κάνει παρατήρηση γιατί έγραψε ότι το ελληνικό δημόσιο θα εκδώσει ομόλογο την προηγούμενη εβδομάδα και του ζήτησε τα ρέστα.

Βέβαια ο δημοσιογράφος έκανε τη δουλειά του, αλλά ο κ. Σταϊκούρας νομίζει ότι επειδή είναι υπουργός μπορεί να ασκεί και έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, δείχνοντας μία νοοοτροπία που ταιριάζει περισσότερο σε λοχία του ελληνικού στρατού άλλης εποχής («Εκινήθεις; Γιατί εκινήθεις;») και λιγότερο σε υπουργό δημοκρατικής χώρας και μάλιστα φιλελεύθερο!

Να σημειώσουμε πως οι εκδόσεις ομολόγων δεν προαναγγέλονται από το υπουργείο Οικονομικών, παρά μόνο όταν η δουλειά της έκδοσης ανατίθεται στους αναδόχους, δηλαδή στις επενδυτικές τράπεζες, οι οποίες είναι κυρίως του εξωτερικού για να βρουν τους επενδυτές (πολλές φορές γίνεται και το αντίθετο, δηλαδή επενδυτικές τράπεζες κάνουν προτάσεις για έκδοση ομολόγων στα κράτη). Οποισοδήποτε δημοσιογράφος μάθει την πληροφορία για επικείμενη έκδοση οφείλει να την μεταδώσει.

Η όλη ιστορία και η μαρτυρία του δημοσιογράφου στο in.gr