Εμπλοκή στο άνοιγμα των πάρκων της Disney στη Φλόριντα

Την ώρα που ο αριθμός των περιπτώσεων κορωναϊού αυξάνεται στη Φλόριντα, περισσότερα από 7.000 άτομα έχουν υπογράψει μια ηλεκτρονική αναφορά που καλεί τη Disney και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επανεξετάσουν το άνοιγμα του Disney World τον επόμενο μήνα. Το άνοιγμα των θεματικών πάρκων θέτει τους επισκέπτες, τους υπαλλήλους και τις οικογένειές μας σε κίνδυνο ως προς τον COVID-19, σημειώνεται στην αναφορά.

Σε άλλο σημεία της αναφοράς επισημαίνεται το εξής: «Ενώ τα θεματικά πάρκα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο, δεν είναι μια απαραίτητη η λειτουργία τους. Δεν είναι δίκαιο για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, ειδικά εάν διατρέχουν κίνδυνο ή έχουν μέλη της οικογένειας που διατρέχουν κίνδυνο», αναφέρει η αναφορά. «Οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από τα κέρδη.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε 5.508 νέα περιστατικά στην Φλόριντα σε μία ημέρας με το σύνολο να φθάνει στην συγκεκριμένη πολιτεία σε 109.014.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των μελών και των καλεσμένων μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού μας και είμαστε σε ενεργό διάλογο με τα συνδικάτα μας σχετικά με τα εκτεταμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, ακολουθώντας καθοδήγηση από ειδικούς της δημόσιας υγείας, τα οποία σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε καθώς προχωράμε προς την προτεινόμενη, σταδιακή επανέναρξη», δήλωσε η Disney στο CNBC.

Όπως συμβαίνει με πολλές διαδικτυακές αναφορές, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί αν οι υποψήφιοι είναι στην πραγματικότητα υπάλληλοι της Walt Disney ή εάν η αναφορά υποστηρίζεται από ένωση. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ίδια την αναφορά για οποιαδήποτε σχέση με μια ένωση εργαζομένων.

Εκπρόσωποι της Walt Disney World του συνδικάτου υπαλλήλων Local 362 αρνήθηκαν να σχολιάσουν, την αναφορά στο CNBC.

Τα θεματικά πάρκα της Disney στις ΗΠΑ απασχολούν περίπου 70.000 άτομα και αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά λειτουργία στις 11 Ιουλίου. Το Magic Kingdom και το Animal Kingdom θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν, ακολουθούμενα από το Hollywood Studios και το Epcot στις 15 Ιουλίου.

Ήδη, τα ανταγωνιστικά πάρκα Universal Studios στο Ορλάντο άνοιξαν, αλλά το άνοιγμα δεν συνοδεύεται με συμμετοχή των επισκεπτών. Οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δύο πάρκων δείχνουν περιορισμένη συμμετοχή.

Η Disney έχει ήδη ανοίξει ξανά πάρκα στη Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ και έχει ορίσει ημερομηνίες για το άνοιγμα των αντίστοιχων πάρκων στο Παρίσι και την Ιαπωνία. Η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων ασφαλείας που θα τεθούν σε εφαρμογή όταν ανοίξει ξανά το πάρκο στη Φλόριντα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των σταθμών υγιεινής και των απαιτήσεων που πρέπει να φορούν μάσκες και ότι οι επισκέπτες ασκούν κοινωνικές αποστάσεις.