Ελαϊς-Unilever: Μας δικαιώνει η απόφαση της Επιτροπής, αλλάζουμε μόνο μία λέξη

Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας δικαιώνει την εταιρεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΪΣ-Unilever και μόνο η διατύπωση «Όλα ελληνικά πχια;» και συγκεκριμένα η λέξη «Όλα» είναι η μόνη που ενδέχεται να παρερμηνευτεί, συμπληρώνει η εταιρεία, σχετικά με το θόρυβο που προκάλεσε η προσφυγή τριών ελληνικών εταιρειών κατά της εταιρείας για την διαφήμιση της μαγιονέζας Hellmann’s.
Η ΕΛΑΪΣ-Uniilever θεωρεί ότι «δε δύναται να παρερμηνευτεί από τον καταναλωτή» και σεβόμενη την απόφαση και κρίση της Επιτροπής, θα τροποποιήσει την λέξη «Όλα», ενώ η διαφημιστική επικοινωνία θα παραμείνει κανονικά στον αέρα έως ότου ολοκληρωθεί το προγραμματισμένο πλάνο επικοινωνίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) αναφορικά με τη διαφημιστική επικοινωνία «Hellmann’s Ελληνικές Γεύσεις» και έχοντας πάντα ως γνώμονα την προστασία του καταναλωτή η «ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS Α.Ε.» δηλώνει τα ακόλουθα:
Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), δικαίωσε την ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS A.E. για τη νέα της διαφημιστική επικοινωνία με τίτλο: «Νέες Hellmann’s με γεύση από τον τόπο σου».
Μάλιστα, με ομόφωνη απόφαση της έκρινε ότι η δημιουργική ιδέα και η εκτέλεση της επικοινωνίας έχουν εμφανώς χιουμοριστική διάθεση, μη δυνάμενες με κανένα τρόπο να παραπλανήσουν τον καταναλωτή. Παράλληλα, το γεγονός ότι τα εν λόγω προϊόντα και παράγονται στην Ελλάδα και περιέχουν ελληνικές γεύσεις δικαιολογεί επαρκώς, την αναφορά της «ελληνικότητας» στην εν λόγω επικοινωνία.
Η Επιτροπή του ΣΕΕ, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η διατύπωση «Όλα ελληνικά πχια;» και συγκεκριμένα, η λέξη «Όλα» είναι η ΜΟΝΗ που ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να παρερμηνευτεί.
Από πλευράς μας, αν και θεωρούμε ότι η καμπάνια μας δε δύναται να παρερμηνευτεί από τον καταναλωτή, σεβόμενοι απόλυτα την απόφαση και κρίση της Επιτροπής, θα τροποποιήσουμε την λέξη «Όλα», ενώ η διαφημιστική επικοινωνία θα παραμείνει κανονικά στον αέρα, έως ότου ολοκληρωθεί το προγραμματισμένο πλάνο επικοινωνίας.
Έχουμε εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα και στον Έλληνα καταναλωτή, τον οποίο φροντίζουμε να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.