Γεωργιάδης: Τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα – Ανοικτά Σούπερ Μάρκετ την Κυριακή13/12

«Το κύμα είμαστε εμείς» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας πως  «όσο δεν μειώνεται η κινητικότητα, τόσο θα εξαπλώνεται ο ιός».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε πως τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα όταν δώσουν οι ειδικοί το «πράσινο φως» για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, διευκρινίζοντας ότι οι αποφάσεις είναι ίδιες με του Απριλίου. «Tο lockdown είναι αυστηρό ήδη», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά και θεσμικά, το click away θα μπορούσε να είναι μια λύση, τονίζοντας όμως ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λιανική πώληση. «Όταν εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι oι οποίοι συνεδριάζουν θα τα πούμε», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε επίσης ότι αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ. Πρόκειται όμως για προαιρετική λειτουργία, για όποιο θέλει να ανοίξει.

Κάνοντας μία σύγκριση με την λειτουργία των σχολείων, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος όμως που χάνεται από τις επιχειρήσεις δεν αναπληρώνεται.

Το να λες δημόσια ότι αποκλείεις κάποια εξέλιξη δεν γίνεται, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις στον αέρα, δεν μπορούμε να έχουμε κανονικότητα πριν το εμβόλιο, τόνισε επιπρόσθετα ο υπουργός αναφορικά με το αν εκτιμά πως υπάρχει ενδεχόμενο και τρίτου lockdown.

Τέλος, ανέφερε πως ανυπομονεί για το εμβόλιο και εύχεται να είναι από τους πρώτους που θα το κάνει.