Γερμανία: Σημαντική αύξηση του δείκτη επενδυτικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW

Περισσότερο από το αναμενόμενο βελτιώθηκε ο δείκτης κλίματος μεταξύ των Γερμανών επενδυτών τον Μάιο καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία και ενισχύονται οι ελπίδες για ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου ZEW.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος σημείωσε άνοδο στις 51,0 μονάδες τον Μάιο από τις 28,2 τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 32,0 μονάδες.

«Αυξάνεται η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει οικονομική ανάκαμψη από το καλοκαίρι και ύστερα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος του ZEW Άχιμ Βάμπαχ.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών διαμορφώθηκε στις -93,5 από τις -91,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -88,0.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η γερμανική οικονομία θα ανεβάσει και πάλι ταχύτητα το τέταρτο τρίμηνο, δήλωσε ο Βάμπαχ, αλλά πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη πιθανόν θα χρειαστεί λίγο χρόνο. «Μόνο το 2022, θα επιστρέψει το ΑΕΠ στα επίπεδα του 2019», πρόσθεσε.