Η αλυσίδα φαρμακείων Boots απολύει 4.000 εργαζόμενους

Η αλυσίδα καταστημάτων φαρμακευτικών ειδών, καλλυντικών και οπτικών στη Βρετανία, μετά την ανακοίνωση αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων όλου του ομίλου Walgreens Boots Alliance, προχωρά σε κλείσιμο 48 καταστημάτων Boots Opticians και σε μείωση του προσωπικού της κατά 4.000 άτομα ή το 7% του εργατικού της δυναμικού.
Η μείωση περιλαμβάνει το προσωπικό του γραφείου υποστήριξης στην πόλη Νότινγκαμ της Αγγλίας αλλά και ορισμένα στελέχη κυρίως αναπληρωτές και βοηθούς διευθυντών, συμβούλων ομορφιάς και συμβούλων πελατών στα καταστήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 48% των λιανικών πωλήσεων τους τελευταίους τρεις μήνες λόγω της της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι διατηρούσε ανοικτά τα καταστήματά της. Συνολικά ο κλάδος των οπτικών σημείωσε πτώση των πωλήσεων κατά 72% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθώς οι άνθρωποι έμειναν στο σπίτι.

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει επενδύσει στο Boots.com κατά τη διάρκεια του lockdown καθώς περισσότεροι πελάτες μετακινήθηκαν στο διαδίκτυο, με την εταιρεία να αναφέρει αύξηση 78% στις διαδικτυακές πωλήσεις κατά το τρίμηνο. Ο Sebastian James, διευθύνων σύμβουλος της Boots UK, δήλωσε: «Οι προτάσεις που ανακοινώνονται σήμερα είναι αποφασιστικές δράσεις για την επιτάχυνση του σχεδίου μετασχηματισμού μας, επιτρέποντας στην Boots να συνεχίσει τον ζωτικό της ρόλο ως μέρος του βρετανικού συστήματος υγείας και να εξασφαλίσει κερδοφόρα μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. «Είμαι πολύ ευγνώμων σε όλους τους συναδέλφους μας για την αφοσίωσή τους τους τελευταίους δύσκολους μήνες. «Έχουν προχωρήσει μπροστά για να υποστηρίξουν τις κοινότητές τους, τους πελάτες μας και το NHS κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και είμαι εξαιρετικά περήφανος που υπηρετώ μαζί τους».

Συνολικά, ο όμιλος Walgreens Boots Alliance, που εδρεύει στις ΗΠΑ και στον οποίο ανήκει η Boots UK, ανακοίνωσε λειτουργικές ζημιές 1,6 δισ. δολάρια στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαΐου έναντι λειτουργικών κερδών 1,2 δισ. δολαρίων. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 34,6 δισ. δολάρια, σχεδόν αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 34,3 δισ. δολαρίων.