Οι Big Tech ρίχνουν απότομα τον Nasdaq- Απώλειες 17% για Intel και 8% για Tesla

Η Wall Street άνοιξε χαμηλότερα την Παρασκευή, καθώς οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δημιουργούν φόβο, παράλληλα με την αύξηση των αιτημάτων για επιδόματα ανεργίας και την αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Όλα αυτά προκαλούν ρευστοποιήσεις σε μετοχές, οι οποίες βέβαια έκαναν ένα αδικαιολόγητα μεγάλο ράλι τιμών τους τελευταίους μήνες. Ο δείκτης Dow Jones Industrial υποχωρεί -0,53%, στις 26.512 μονάδες, ο S&P 500 .SPX κινείται χαμηλότερα -0,78% στις 3210 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε -1,85% στις 10.270 μονάδες.

Οι μετοχές της των μεγάλων εταιρειών της τεχνολογίας των Big Tech πιέζουν τον Nasdaq. Η Amazon, η Apple και η Microsoft υποχωρούν περισσότερο από 1% ενώ της Intel χάνει 17% μετά την απογοητευτική πρόβλεψη της διοίκησης για το τρίτο τρίμηνο. Η Tesla επίσης έπεσε περισσότερο από 8%.

Οι μετοχές τεχνολογίας των ΗΠΑ ήταν αυτές που οδήγησαν την αγορά σε νέα διαδοχικά ρεκόρ. Οι Amazon και Netflix είχαν καταγράψει έως σήμερα κέρδη πάνω από 47% από την αρχή του έτους. Η Alphabet (Google) και η Facebook είχαν κέρδη 13% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.