Οι πληροφορίες για lockdown στην Αττική επανέφεραν το Χρηματιστήριο σε πτωτική τροχιά

Αν και στο ξεκίνημα της ημέρας οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέκαμψαν, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές, στη συνέχεια η απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος επανέφερε τις πιέσεις. Ο Γενικός Δείκτης λίγα λεπτά μετά τις 12.30 υποχωρεί 0,67% στις 626,10 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Aegean -1,91%, της ΔΕΗ με πτώση -2,23%, της Τέρνας Ενεργειακής; -2,11%, του ΟΤΕ με πτώση -1,74% και της Motoroil με -1,11%. Επίσης πτωτικά κινούνται για μία ακόμη ημέρα οι τράπεζες με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί 0,79%.

Οι ρευστοποιήσεις αποδίδονται στις πληροφορίες περί lockdown στην Αττική (δηλώσεις του λοιμωξιολόγου Νίκου Σύψα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα), που σημαίνει πάγωμα της οικονομίας σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων που ιδιαίτερα σχετίζονται με την κατανάλωση και τις υπηρεσίες, κάνει τους επενδυτές ανήσυχους για περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών στοιχείων.

Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την οικονομική κατάσταση με αποτέλεσμα η ύφεση να έχει ήδη φθάσει το 8% σε μία οικονομία που έχασε το 25% της αξίας της τα προηγούμενα 10 χρόνια. Αυτή την ύφεση η κυβέρνηση την θεωρεί «επιτυχία», προσπαθώντας να βαφτίσει το ψάρι κρέας, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι πολιτικοί. Ο προηγούμενος πάντως Πρωθυπουργός απέτυχε για αυτόν ακριβώς τον λόγο γιατί δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών γιατί άλλα έλεγε και υποσχόταν και άλλα έκανε και συνέβαιναν στην πράξη.

Ανοδικά αντιδρούν σήμερα τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και στην Αθήνα