Ο λοιμοξιολόγος Νίκος Σύψας προανήγγειλε lockdown στην Αττική και κλείσιμο σχολείων

Ο λοιμοξιολόγος Νίκος Σύψας μέλος της επιτροπής των λοιμοξιολόγων που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, προανήγγειλε lockdown στην Αττική και κλείσιμο σχολείων.

“Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση. Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση”.

“Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά”, είπε και συμπλήρωσε ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown.

Στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. “Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για δύο βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες. Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία”.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας.

“Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα”, σημείωσε, ενώ αν πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας θα έχουμε και την επιστροφή των SMS στο 13033, ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε και ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης την περασμένη Παρασκευή.

Πέτσας: Yπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας – Δεν αποκλείουμε τοπικά lockdown