Η προβληματική σχέση Μαξίμου – συστημικής τράπεζας, τα χαμόγελα στις εταιρείες ενέργειας και το παρασκήνιο της δίωξης Ισραηλινού επιχειρηματία

Ικανοποίηση στους ενεργειακούς ομίλους προκάλεσε η δέσμευση του Βλαντιμίρ Πούτιν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει το καθεστώς των προνομιακών τιμών στην προμήθεια του φυσικού αερίου.

Οι ενεργειακές εταιρείες τρέμουν στην κυριολεξία το ενδεχόμενο η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας να προκαλέσει ενεργειακό μπλακ άουτ στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Οι συνέπειες από μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφικές για την οικονομία και θα οδηγούσε σε λουκέτο τις περισσότερες ενεργειακές εταιρείες.

*************

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σάς ενημερώνω εγκύρως ότι δύο Ελληνες επιχειρηματίες σε συνεργασία με δύο κινέζικες μεσαίες επιχειρήσεις διαπραγματεύονται ήδη με τους Ταλιμπάν μία επένδυση στο Αφγανιστάν για την εξόρυξη Λιθίου, που είναι περιζήτητο στη βιομηχανία αυτοκινήτων και για την παραγωγή κινητών τηλεφώνων,

Οι εν λόγω επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται ήδη σε Κύπρο, Λίβανο και Εμιράτα.

*************

Πολιτικά υποκινούμενη είναι η δίωξη κατά του Ισραηλινού επιχειρηματία Μπένι Στάινμετζ ο οποίος συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από ένταλμα που είχαν εκδώσει οι ρουμανικές δικαστικές Αρχές.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να αποφασίσουν τα ελληνικά δικαστήρια για το αίτημα έκδοσης που υπέβαλαν οι ρουμανικές Αρχές.

*************

Προβληματική είναι η σχέση ανάμεσα στη διοίκηση μεγάλης συστημικής τράπεζας και το Μαξίμου.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, η διοίκηση της τράπεζας επιχειρεί να υπονομεύσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και γι’ αυτό στο Μαξίμου έχουν αγριέψει και δεν αποκλείεται να έχουμε δράματα.