Ισχυρή άνοδος στη Wall Street με την Amazon να σπάει ταμεία και τον Bezos να αποχωρεί από CEO…

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη Wall Street την Τρίτη με τους επενδυτές να προσδοκούν ότι οι ανακοινώσεις των εταιρειών για τα κέρδη του δ΄τριμήνου του 2020 θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 475,57 μονάδων ή 1,6% και έκλεισε στις 30.687,48 μονάδες, επιτυγχάνοντας την καλύτερη ημερήσια απόδοση από τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,39% στις 3.826,31 μονάδες ωθώντας το διήμερο ράλι του στο 3%. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,56% στις 13.612,78 μονάδες  αυξάνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του πάνω από 4%.

Η άνοδος στην ευρύτερη αγορά συνέπεσε με την απότομη πτώση της GameStop, που γοήτευσε τη Wall Street με τη μαζική αγορά μετοχών από μια ομάδα επενδυτών μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Η τιμή της μετοχής, που σημείωσε άνοδο 400% την περασμένη εβδομάδα, υποχώρησε 60% την Τρίτη ενώ από  την περασμένη Παρασκευή η πτώση ανέρχεται στο 70%.

Και άλλες εξαιρετικά κερδοσκοπικές κινήσεις σε διάφορα περιουσιακά στοιχεία πήραν την κατιούσα. Η μετοχή της AMC Entertainment έπεσε πάνω από 41% ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι υποχώρησαν περισσότερο από 10% την Τρίτη.

Στο μεταξύ η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να εστιαστεί στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας καθώς μία ομάδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών έκαναν μία πρόταση ύψους 618 δισ. δολαρίων, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων την αποστολή επιταγών 1.000 δολαρίων σε πολλά νοικοκυριά.

Η Amazon έσπασε τα ταμεία και ο Bezos αποχωρεί από CEO

Μετά το τέλος της συνεδρίασης στη Wall Street, η Amazon ανακοίνωσε το καλύτερο τρίμηνο της ιστορίας της σε όρους πωλήσεων οι οποίες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολάρια και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 125,56 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης από την Refinitf για 119,7 δισ. δολάρια. Στην ίδια ανακοίνωση ο Jeff Bezos δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO στο τρίτο τρίμηνο του 2021 και τη θέση του θα αναλάβει ο Andy Jassy επικεφαλής της Web Services.