Μ. Κontomerkos (CEO Mohegan): Το Insipre Athens θα φέρει κέρδη όχι μόνο στη Mohegan αλλά και στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της MGE, Μάριο Κοντομέρκος.

Για την επίκαιρη επένδυση στο Ελληνικό μίλησε στο σημερινό συνέδριο της Prodexpo για την ακίνητη περιουσία ο διευθύνων σύμβουλος της Mohegan Εntertainment, Mario Kontomerkos, τονίζοντας ότι το σχέδιο του Inspire Athens έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να αποφέρει κέρδη όχι μόνο στη Mohegan, που θα το διαχειρίζεται, αλλά και στην Ελλάδα, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα. Αυτό, κατά τον CEO της εταιρίας μεταφράζεται σε 7.000 θέσεις εργασίας και συνεργασία με πολλές ελληνικές εταιρίες όπως τράπεζες, κατασκευαστικές και νομικές επιχειρήσεις, πολύ πριν καν αρχίσει το έργο, ενώ σε βάθος χρόνου και μετά το άνοιγμα του έργου, θα σημαίνει 10% αύξηση στον διεθνή τουρισμό στην Αττική και ακολούθως εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Σύμφωνα με τον κ. Kontomerkos, το εν λόγω σχέδιο μπορεί να γίνει η σπίθα για να τονωθεί η ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας και αν, τελικά, αποδειχθεί επιτυχημένο, θα ακολουθηθεί και από άλλες σημαντικές επενδύσεις στην περιοχή.

Σε σχέση με την προσφορά των 150 εκατ. ευρώ από πλευράς της κοινοπραξίας Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο κ. Κοntomerkos επισήμανε ότι ήταν μια ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εντυπωσιάστηκε από την διαφάνεια που υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία για τον χειρισμό της πανδημίας από την ελληνική πολιτεία.

Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας και την περαιτέρω εξέλιξη των εργαζομένων, ο CEO της Mohegan μίλησε για την ύπαρξη προγραμμάτων ανάπτυξης και συνεχούς εκπαίδευσης των υπαλλήλων στο συγκρότημα, ενώ μίλησε για την τάση της Mohegan να προωθεί τους δικούς της εργαζομένους που ξεκίνησαν από χαμηλά, σε θέσεις ευθύνης μέσα στα projects της ανά τον κόσμο.

Παράλληλα, μίλησε για την ιδιαίτερη έμφαση που θα δοθεί στο πράσινο αποτύπωμα του συγκροτήματος, το οποίο θα είναι ένας προορισμός που θα μπορεί να ψυχαγωγεί διαφορετικούς ανθρώπους κάθε μέρα του χρόνου, στα εστιατόρια, στα συνέδρια, στο πολυτελές ξενοδοχείο και στις συναυλίες οπού θα γίνονται συνεχώς, ένας ουσιαστικά 24/7 προορισμός, που παρόμοιος του δεν υπάρχει ακόμα στην Ευρώπη, συνδυάζοντας τον καλό καιρό της χώρας μας, τον ήλιο, τη θάλασσα, τον πολιτισμό της, αλλά και την ελληνική γαστρονομία.

Τέλος, ο CEO της Mohegan εξέφρασε εκ νέου την ετοιμότητα της εταιρίας για το έργο: «Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, ακόμα και την ίδια ημέρα που θα μας δοθούν οι άδειες για να ξεκινήσουμε τις εργασίες και από εκείνη τη στιγμή, θα είμαστε έτοιμοι μέσα σε 36 μήνες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μ.Μπ.