Ματαιώθηκαν 180 πτήσεις της Germanwings λόγω της απεργίας

Περίπου 180 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα στη Γερμανία εξαιτίας της απεργίας του προσωπικού καμπίνας στη χαμηλού κόστους εταιρεία του ομίλου Lufthansa, την Germanwings, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στη διοίκηση κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις τους. Την Παρασκευή το συνδικάτο Ufo που εκπροσωπεί το προσωπικό καμπίνας προκήρυξε τριήμερη απεργία στην Germanwings – λειτουργεί με την επωνυμία Eurowings – υποστηρίζοντας ότι στις συνομιλίες με τη διοίκηση της Lufthansa έχει επιτευχθεί μικρή πρόοδος. Περίπου το 15% των πτήσεων της Eurowings θα πρέπει να ματαιωθούν, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Lufthansa.

“Πρώτα ματαιώθηκαν 35 πτήσεις, έπειτα 54, τώρα 170, πράγμα που σημαίνει ότι η Germanwings θα διαχειριστεί μόνο το 7% των αρχικά σχεδιασμένων πτήσεών της σήμερα”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Ufo. “Αυτό θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα προς τον όμιλο Lufthansa. Οι υπάλληλοί σας είναι πραγματικά οργισμένοι. Πρέπει επιτέλους να αλλάξετε κάτι”, πρόσθεσε.

Εσωτερικές πτήσεις

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Eurowings, η πλειονότητα των πτήσεων που ματαιώθηκαν είναι εσωτερικές. Οσοι επρόκειτο να ταξιδέψουν έλαβαν εισιτήρια τρένου για να μεταβούν στον προορισμό τους ή μια θέση σε πτήσεις που πραγματοποιούν άλλες θυγατρικές της Lufthansa. Ορισμένοι ταξιδιώτες είπαν ότι, ενώ αντιλαμβάνονται τη δυσαρέσκεια του προσωπικού καμπίνας, η συγκυρία εν μέσω της εορταστικής περιόδου, συνιστά πρόβλημα.

Η διαμάχη του συνδικάτου με τη διοίκηση αφορά, μεταξύ άλλων, τις εργασιακές συνθήκες και τα μισθολογικά αιτήματα 22.000 ιπταμένων υπαλλήλων. Τον Νοέμβριο το Ufo πραγματοποίησε δύο ημέρες απεργία που είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθεί μια στις πέντε πτήσεις και να επηρεαστούν περίπου 180.000 επιβάτες, ενώ το κόστος για την αεροπορική εταιρεία κυμάνθηκε μεταξύ 10 και 20 εκατομμύρια ευρώ.