Νέα υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με ορισμένες μετοχές να κάνουν άλματα τιμών έως 26%

Οι χρηματιστηριακοί δείκτης S&P 500 και Nasdaq των αμερικανικών μετοχών σημείωσαν νέα άνοδο την Τετάρτη και προσέγγισαν νέες μέγιστες τιμές όλων των εποχών, καθώς οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου οδηγούν την αγορά. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,02% στις 3.478,73 μονάδες και ο Nasdaq έκανε άλμα 1,7% για να κλείσει στις 11.665,06 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones επίσης σημείωσε άνοδο 83,48 μονάδες ή 0,3% στις 28.331,92 μονάδες.

Οι μετοχές της εταιρείας Salesforce σημείωσαν άνοδο 26% – που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ημερήσιας ανόδου όλων των εποχών – αφού η εταιρεία λογισμικού δημοσίευσε απρόσμενα υψηλά κέρδη. Η μετοχή της Salesforce μάλιστα θα περιληφθεί από την άλλη εβδομάδα στον δείκτη Dow Jones, όπως ανακοίνωσε ο οίκος S&P Dow Jones Indices τη Δευτέρα. Οι αλλαγές οφείλονται στην επερχόμενη διάσπαση των μετοχών της Apple, η οποία θα μειώσει τη στάθμιση της τεχνολογίας στο μέσο σταθμισμένο δείκτη.

Οι μετοχές της Facebook και Netflix σημείωσαν επίσης μεγάλη άνοδο 8,2% και 11,6%, αντίστοιχα. Η Amazon σημείωσε άνοδο 3% ενώ η Alphabet και η Microsoft κέρδισαν 2,4% και 2,2% αντίστοιχα. Η Apple αυξήθηκε 1,4%.

Τα κέρδη της Τετάρτης οδήγησαν την απόδοση του S&P 500 πάνω από 58% από την ελάχιστη τιμή του στις 23 Μαρτίου 2020. Η απόδοση του Nasdaq είναι ακόμα μεγαλύτερη και φθάνει το 75% το ίδιο διάστημα.

Το κλίμα στη Wall Street ενισχύθηκε από τα θετικά νέα σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 11,2% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας την εκτίμηση για αύξηση 4,3% σύμφωνα με την Refinitiv.

Σχετικά με το εμβόλιο, η εταιρεία Moderna ανέφερε πως το εμβόλιο που δημιουργεί έδειξε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε μια δοκιμή ασθενών ηλικίας 56 ετών και άνω. Η τιμή των μετοχών της αυξήθηκε 6,4%.

Την Πέμπτη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) θα πραγματοποιήσει το ετήσιο συμπόσιο για τη νομισματική πολιτική και η Γουόλ Στριτ θα αναζητήσει ενδείξεις για να καθορίσει την περαιτέρω πορεία της.