Νέο επεισόδιο στο σίριαλ ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η Greenhill κατηγορεί τη διοίκηση για ανικανότητα ενώ εγείρονται διεκδικήσεις συντηρητικής κατάσχεσης

Αριστερά ο Γεώργιος Μυλωνογιάννης νέος Πρόεδρος του Δ.Σ., και δεξιά ο Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος,

Συνέχεια στην αντιπαράθεση των μεγαλομετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δίνει η Greenhill συμφερόντων Δ. Μπάκου και Ι. Καϋμενάκη καθώς η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αποφεύγει την παραμικρή ενημέρωση προς τους μετόχους και ταυτόχρονα κατηγορεί τους άλλους μετόχους για καθυστερήσεις στην αναγκαιότητα χρηματοδότησης της εταιρείας.

Κύκλοι της Greenhill αναφέρουν ότι στην εταιρεία εκτυλίσσονται εξελίξεις που δεν θα ταιριάζουν σε μεγάλη εταιρεία όπως η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάζονται αιτήσεις προσωρινής διαταγής και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης εις χείρας τρίτων, που κατέθεσαν υπεργολάβοι επειδή φοβούνται ότι θα υποστούν κούρεμα οι απαιτήσεις τους. Την ίδια στιγμή, μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ανάρμοστες απόψεις που αποδίδονται στην διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Υπό αυτά τα δεδομένα η Greenhill Investments Limited αναφέρει σχετικά:

  • Μια σημαντική ελληνική επιχείρηση, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που αποφεύγει την πραγματικότητα.
  • Αποδεικνύονται ανίκανοι να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και αποδίδουν τις ευθύνες στους προηγούμενους.
  • Αποτυγχάνουν να καταθέσουν προσφορά για το μεγαλύτερο σήμερα κατασκευαστικό έργο, την παραχώρηση της Εγνατίας και ρίχνουν τις ευθύνες σε ξένη εταιρία της κοινοπραξίας.
  • Αδυνατούν να πείσουν για την αναγκαιότητα μεγάλης αύξησης κεφαλαίου που έχουν εξαγγείλει και ενοχοποιούν μετόχους επειδή υποτίθεται δεν ενδιαφέρονται.
  • Ρίχνουν στα βράχια την έκδοση ομολογιακού δανείου ανακοινώνοντας ότι η τράπεζα που το είχε αναλάβει απειλήθηκε από κάποιους για κάτι που δεν είναι σαφές.
  • Επιτίθενται με ανοίκειες εκφράσεις στους βασικούς μετόχους της εταιρείας που θεωρητικά είναι εργοδότες τους.Και καταλήγουν ως εξής: «Είναι πολύ απασχολημένοι, ετοιμάζουν το επόμενο λάθος τους.»Να σημειωθεί πως επικεφαλής της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ο δικηγόρος Γεώργιος Μυλωνογιάννης Πρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος,  και ο Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, εκτελεστικό Μέλος, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.