Ο δισεκατομμυριούχος Jim Mellon επενδύει στην καθυστέρηση της γήρανσης και αύξηση προσδόκιμου ζωής

ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΊΣ

Ο βρετανός Warren Buffett, o δισεκατομμυριούχος Jim Mellon είπε ότι σκοπεύει να εισάγει την εταιρεία του Juvenescence τους επόμενους 6 έως 12 μήνες σε χρηματιστήριο.

Η Juvenescence ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και επενδύει σε ένα ευρύ φάσμα αντιγηραντικών θεραπειών που πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα, να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής καθηστερώντας την γήρανση. Μία από αυτές τις επενδύσεις είναι στην Insilico Medicine, η οποία στοχεύει στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την ανακάλυψη φαρμάκων. Έχει επίσης υποστηρίξει την AgeX Therapeutics, μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια που προσπαθεί να δημιουργήσει βλαστοκύτταρα που μπορούν να αναγεννήσουν τον παλαιό ιστό και την LyGenesis, η οποία θέλει να αναπτύξει μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί λεμφαδένες ως βιοαντιδραστήρες για να αναγεννηθούν ζωτικά όργανα.

Μιλώντας στο CNBC την Δευτέρα από το ισπανικό νησί Ίμπιζα μέσω Zoom, ο Mellon δήλωσε: «Μας έχουν προσεγγίσει πολλές επενδυτικές τράπεζες και επιλέξαμε αυτές με τις οποίες θέλουμε να συνεργαστούμε». Ο Mellon είπε πως εντός των επόμενων έξι μηνών έως 12 μηνών να είμαστε μια δημόσια εταιρεία με την προϋπόθεση ότι όλα πάνε καλά και οι αγορές δεν θα καταρρεύσουν. Η εισαγωγή θα γίνει πιθανότατα στις Η.Π.Α. αν και δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση ακόμα.

Η Juvenescence, η οποία έχει 29 υπαλλήλους στο Λονδίνο, έχει συγκεντρώσει περίπου 170 εκατομμύρια δολάρια από ιδιωτικά κεφάλαια και ο Mellon είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα στην τράπεζα. Άλλοι δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Mike Cannon-Brookes, ο συνιδρυτής της αυστραλιανής εταιρείας λογισμικού Atlassian και ο ιδρυτής του NEX Group Michael Spencer, έχουν επενδύσει στην εταιρεία.

Ο Mellon, ο οποίος κέρδισε τη δεκαετία του 1990 από τις ρωσικές ιδιωτικοποιήσεις στον κλάδο της εξόρυξης, είπε ότι υπάρχει μια «καλή πιθανότητα» οι άνθρωποι της ηλικίας του να ζήσουν άλλα 8 έως 10 χρόνια ως αποτέλεσμα της εργασίας που πραγματοποίησε η Juvenescence και άλλες εταιρείες.

«Το προσδόκιμο ζωής μου θα ήταν περίπου 85 έως 90», δήλωσε ο Mellon, προσθέτοντας ότι “νομίζω ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να ζήσω πάνω από 100.”

Ο Μέλλον, ο οποίος ψήφισε υπέρ του Βrexit,  δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που θέλει να ζήσει μέχρι ή πάνω από 100 έτη. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος προσπάθησε να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στο Business Insider το 2017 ότι θέλει να ζήσει μέχρι να γίνει 125 ετών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos και ο συνιδρυτής του PayPal Peter Thiel έχουν επενδύσει στην Unity Biotechnology, μια εταιρεία της οποίας η αποστολή είναι να «επεκτείνει την ανθρώπινη υγεία».

Ο Mellon είναι επίσης πρόεδρος του Regent Pacific, μιας εταιρείας επενδύσεων που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και επικεντρώνεται στους τομείς της υγείας, της ευεξίας και των βιοεπιστημών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Regent Pacific απέκτησε μια εταιρεία που ονομάζεται Deep Longevity για 29,56 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (3,81 εκατομμύρια δολάρια). Η Deep Longevity λέει ότι στοχεύει στην ανάπτυξη φιλικών προς το χρήστη συστημάτων AI για ιατρούς που μπορούν να παρακολουθούν το ρυθμό γήρανσης σε μοριακό, κυτταρικό, οργανικό, φυσιολογικό και ψυχολογικό επίπεδο. Μάλιστα, σκοπεύει να ξεκινήσει μια νέα εφαρμογή για κινητά iPhone με την ονομασία Young.AI που θα περιγράφει πόσο χρονών οι άνθρωποι φαίνονται και θα προτείνει τρόπους αντιστροφής της γήρανσης.

Ο Alex Zhavoronkov, ιδρυτής της Deep Longevity (και της Insilico Medicine), δήλωσε στο CNBC ότι στοχεύει να ζήσει μέχρι τα 150-170 έτη.