Οι συγκρούσεις συμφερόντων στο ΤΑΙΠΕΔ – Λαμπίρης «μόνος» προσπαθεί να διοικήσει

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος-Αντώνιος Λαμπίρης έχει μείνει μόνος του στο ΤΑΙΠΕΔ, μετά την εγκατάλειψη του «σκάφους» από τον Αρη Ξενόφο, ο οποίος προτίμησε το Ελ Ντοράντο της Reggeborgh και ορίστηκε CEO της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Όμως, δεν είναι μόνο η μοναξιά σε ένα ταμείο που την προηγούμενη χρονιά δεν έκανε πολλά πράγματα. Εκτός από θέματα διαφάνειας, κυκλοφορεί ευρέως στα δημοσιοραφικά mail μία περίπτωση που συγκεντρώνει χαρακτηριστικά σύγκρουσης συμφερόντων. Είναι η περίπτωση του κ. Άγγελου Βλάχου ο οποίος είναι μέλος του διοκητικού συμβολίου του ΤΑΙΠΕΔ και παράλληλα μέλος μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΘ.

Όπως είναι γνωσστό το ΤΑΙΠΕΔ έχει στο χαρτοφυλάκιο του και σχεδιάζει/εκτελεί διαγωνισμούς για τα λιμάνια της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας κλπ.

Τώρα, γιατί επιτρέπουν στον κ. Βλάχο να συμμετέχει ακόμα στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο επηρεάζει με τις αποφάσεις του τους όρους των διαγωνισμών είναι κάτι που μας ξεπερνά.

Επίσης στο Δ.Σ, παραμένει η κυρία που επί των ημερών της έγινε αυτός ο περίφημος διαγωνισμός με το αεροδρόμιο Ελεύθεριος Βενιζέλος. Αυτός ο διαγωνισμός με το μισό τίμημα…, που διορθώθηκε από παρέμβαση της ΕΕ.

Για όλα αυτά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός των Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, έχουν ιδέα; Ξέρουν;