Πανικός στη Γουόλ Στριτ και πτώση 12,93%

Σε μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις όλων των εποχών, εν μέσω πανικού λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού, η Γουόλ Στριτ κατέρρευσε σήμερα, παρά τις προσπάθειες της ομοσπονδιακής τράπεζας να καθησυχάσει τις αγορές.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 12,94% stiw 20.188,52 μονάδες, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση που έχει καταγράψει από την “Μαύρη Δευτέρα” του Οκτωβρίου του 1987.

Ο S&P-500 που είναι και ο πιο αντιπροσωπευτικός δείκτης έκλεισε με ανάλογη πτώση -11,96% στις 2.386,13 μονάδες.

Ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κατρακύλησε στις 6.904,59 μονάδες, χάνοντας -12,32%.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η κρίση μπορεί να παραταθεί έως τον Αύγουστο και ότι ίσως χρειαστεί να αποκλειστούν συγκεκριμένες περιοχές.

Προς ανάκαμψη ο Dow Jones

Στη συνέχεια έκανε ανάρτηση στο τουίτερ σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν τους κλάδου που πλήττονται από τον κορονοϊό, όπως είναι για παράδειγμα οι αεροπορικές εταιρείες και άλλες βιομηχανίες. Και πρόσθεσε ότι θα είμαστε ισχυρότεροι από ποτέ!

Μετά από αυτή την ανάρτηση τα προθεσμιακά συμβόλαια του Dow Jones έδειξαν ανάκαμψη 200 μονάδων.

Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 4.281 κρούσματα κορονοϊού κι έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή 70 άτομα που μολύνθηκαν από τον ιό, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Johns Hopkins University.