Την αντίδραση της πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Φώφης Γεννηματά προκάλεσαν σχόλια του δημοσιογράφου των Νέων και του Πρώτου Θέματος, Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος ανέφερε στη ραδιοφωνική του εκπομπή στο ΘΕΜΑ 104,6 ειρωνικό σχόλιο, ότι η κυρία Φώφη Γεννηματά απουσίαζε από την ψηφοφορία για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου, γιατί είχε πάει κομμωτήριο.
Η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε τα εξής:
«Ενοχλούμε, ενοχλούμε τόσο πολύ. Θέλω να σας πω ότι είναι φανερό πριν από τις εκλογές ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει στοχοποιηθεί. Ίσως επειδή λειτουργεί ως ένα ανάχωμα στην πόλωση και στο διχασμό. Και μέσα από το Κίνημα Αλλαγής έχω στοχοποιηθεί εγώ. Εχω μιλήσει στο προηγούμενο διάστημα για παπαγάλους. Φαίνεται ότι αυτοί οι παπαγάλοι αποκτούν σήμερα ονοματεπώνυμο. Φαίνεται ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που εκτελούν κάποιο συμβόλαιο εις βάρος του Κινήματος Αλλαγής και σε μένα προσωπικά.
Αναφέρομαι στα απολύτως αντιδεοντολογικά σχόλια που έκανε σήμερα ο κ. Πρετεντέρης σε βάρος μου και σε βάρους του Κινήματος Αλλαγής. Πρέπει να σας πω ότι ξεπέρασαν κάθε όριο ευπρέπειας και δεοντολογίας και μάλιστα πρέπει να πω ότι ήταν σχόλια απολύτως σεξιστικά. Και να πω για το θέμα του σεξισμού, 20 χρόνια στην πολιτική έχω ακούσει πολλά απαξιωτικά και σεξιστικά σχόλια.
Δεν το βάζω κάτω γιατί θεωρώ ότι αυτό γίνεται και σε πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και όχι μόνο στην πολιτική, σε βάρος γυναικών. Δεν θα κουραστώ, λοιπόν, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας γιατί οι γυναίκες μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στους χώρους που βρισκόμαστε και στην πολιτική ζωή μπορεί να υπάρξει γυναίκα πρόεδρος, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί απολύτως δημοκρατικά από τη βάση του κόμματος.
Αναρωτιέμαι τι εννοούσε ο κ. Πρετεντέρης όταν έλεγε ότι η κυρία Γεννηματά ίσως δεν πήγε στη Βουλή γιατί έπρεπε να πάει στο κομμωτήριο. Και φαντάζομαι ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν και τα άλλα κόμματα της Βουλής και η ΕΣΗΕΑ γι’ αυτού του είδους τις τοποθετήσεις, τις δημόσιες τοποθετήσεις. Και πρέπει να πω ότι δεν πήγα στη Βουλή γιατί ήμουν στο εξωτερικό, σε προσωπική, σοβαρή υποχρέωση και 14 ημέρες καραντίνα.
Το γνωρίζει η Πολιτική Προστασία. Όσο για τη θέση μου και τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου ήταν απόλυτα ξεκάθαρη με δημόσιες τοποθετήσεις και δικές μου και του Κινήματος και προσωπική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, όλων όσων δεν ήμασταν εκείνη την ώρα στην ψηφοφορία».