Πέτσας: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τις αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές

«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα. Το άνοιγμα των παραλιών αυτό το Σάββατο θα είναι ένα τεστ, ας το κερδίσουμε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα γιατί μέχρι σήμερα έχει επιδείξει υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα καλούμαστε να δείξουμε ότι με κανόνες και ωριμότητα μπορούμε και αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας με ασφάλεια. Αυτό θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για επανεκκίνηση όχι μόνο του εσωτερικού αλλά κυρίως του εξωτερικού τουρισμού. Ας το σφραγίσουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο», επεσήμανε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Επιδημιολόγων, ανοίγουν οι  515 οργανωμένες παραλίες της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην αρση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

«Η κυβέρνηση στρέφει το ενδιαφέρον της στην προστασία των εργαζομένων με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας», είπε και πρόσθεσε ότι όπου χρειάζεται θα πρέπει να συνεχιστεί η τηλεεργασία.

Ανακοίνωσε ότι αύριο θα ανακοινωθούν τα πρωτόκολλα για τις αεροπορικές, ακτοπλοϊκές και οδικές μεταφορές μεταφορές, ενώ όπως είπε μέχρι την επόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η καταβολή της επιστρεπέας προκαταβολής. Θα ακολουθήσει η καταβολή της και τον Ιούνιο.

Ερωτηθείς σχετικά για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων είπε «τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καθοδικά» και πρόσθεσε «εδώ είμαστε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα».

Διευκρίνισε για την επίσπευση ανοίγματος και νέων κλάδων ότι «πηγαίνουμε προσεκτικά, βήμα βήμα. Προχωρούμε ανά εβδομάδα στο άνοιγμα των οικονομικών τομέων, παρακολουθώντας τα δεδομένα και με βάση τις συστάσεις των ειδικών».

Για τον τουρισμό και την εστίαση είπε ότι δεν θέλουμε αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα παρεουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα.