Ξενοδόχοι: Πιέζουν να ανακοινωθεί πλαίσιο και ημερομηνία για άνοιγμα τουρισμού καθώς και διμερείς συμφωνίες

Ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Προχωρούν οι τεχνικές συζητήσεις της χώρας μας για τον τουρισμό με τη Βρετανία, ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει και μια αρχική συμφωνία με το Ισραήλ και αυτή η συμφωνία αποτελεί οδηγό και για τις συζητήσεις και με άλλες χώρες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος δήλωσε στην εκπομπή ότι οι προσδοκίες είναι καλύτερες φέτος, σημειώνοντας ότι ο στόχος για το 2021 είναι στο 50%. Ο κ. Ρέτσος επισήμανε πως είναι ανάγκη να ανακοινωθεί το πλαίσιο και η ημερομηνία που θα ανοίξουμε ως χώρα. Για πολλούς λόγους αυτή η αναγγελία έχει σημασία να γίνει γρήγορα, είπε ο κ. Ρέτσος. Η χώρα μας διατηρεί ένα πολύ ισχυρό brand παγκοσμίως και επίσης είναι σε θέση να κεφαλαιοποιήσει την πολύ καλή περσινή της συμπεριφορά, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Στο μεταξύ η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel Μάρι Δασκαλαντωνάκη τόνισε πως είναι ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα σε διμερείς συμφωνίες. Σημείωσε πως πρέπει να ανακοινώσουμε το συντομότερο ημερομηνία που ανοίγει η χώρα μας. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι η Κύπρος, η Τουρκία και η Μαγιόρκα ανοίγουν τον τουρισμό τους. Η Μαγιόρκα ανακοίνωσε πως θα ανοίξει για το Πάσχα των Καθολικών, προσέθεσε. «Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την πολιτεία να ανοίξουμε. Είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε.