Προς πώληση η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης

Οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης που έχουν ακυρώσει την εκδήλωση του επόμενου έτους λόγω της πανδημίας κορωνοϊού σχεδιάζουν να πουλήσουν την εκμετάλλευση στο τοπικό συνεδριακό κέντρο Palexpo, το οποίο φιλοξενεί την έκθεση, ανακοίνωσαν χθες 29 Ιουνίου. Οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται λόγω του ότι πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες επανεκτιμούν τις δαπάνες τους για τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων του λανσαρίσματος νέων οχημάτων, καθώς οι επιπτώσεις από την πανδημία συνεχίζουν να επηρεάζουν σε βαθμό που δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Η Επιτροπή και το Συμβούλιο του Ιδρύματος “Salon International de l’Automobile“, που διοργανώνει τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ανέφεραν την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους εκθέτες ως βασικό λόγο για την ακύρωση της έκθεσης του 2021.

«Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας διέρχεται αυτήν τη στιγμή μια δύσκολη φάση και οι εκθέτες χρειάζονται χρόνο για να ανακάμψουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας», ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωση. Η πλειοψηφία των εκθετών της εκδήλωσης που συμμετείχαν σε μια έρευνα δήλωσε ότι «πιθανότατα δεν θα συμμετάσχουν» σε καμία διοργάνωση το επόμενο έτος, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι διοργανωτές του σόου αυτοκινήτου της Γενεύης αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη φετινή διοργάνωση τον Φεβρουάριο, λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης. Ήταν το πρώτο μεγάλο σόου που ανεβλήθη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Άλλες εκθέσεις αυτοκινήτων που προγραμματίστηκαν να πραγματοποιηθούν αυτή την άνοιξη στη Νέα Υόρκη και το Ντιτρόιτ ακυρώθηκαν επίσης.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραδοσιακά αξιοποιούν τις εκθέσεις αυτοκινήτων για να κάνουν το ντεμπούτο των νεότερων και καλύτερων προϊόντων τους, ωστόσο πολλοί πραγματοποιούν πλέον εκδηλώσεις διαδικτυακές λόγω του κόστους και των μέτρων προστασίας.

Η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης του 2021 αναμενόταν να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. Είναι άγνωστο εαν θα πραγματοποιηθούν άλλες εκθέσεις όπως του Λος Άντζελες, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο.