Σε συνάντηση για το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο στις Βρυξέλλες ο CEO της ΔΕΠΑ

Σε συνάντηση με θέμα “LNG Port Investments for sustainable growth-Debate on CEF2 Proposal” συμμετείχε ο διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Δημήτρης Τζώρτζης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 26/6/2018 και αφορούσε στην ανάπτυξη υποδομών και επενδύσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο κ. Τζώρτζης έκανε πλήρη ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες της ΔΕΠΑ όσον αφορά στην συμμετοχή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ειδικότερα στο πρόγραμμα POSEIDON MEDII, που αφορά στην ανάπτυξη απαραίτητων υποδομών LNG και τη χρήση του ως καυσίμου στη Ναυτιλία. Επιπλέον επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με διάφορους ιδιωτικούς φορείς για την ανάπτυξη της αγοράς στο συγκεκριμένο τομέα και σε ότι αφορά ιδιαίτερα στη δημιουργία της αναγκαίας εφοδιαστικής αλυσίδας και στην ανάπτυξη της σχετικής ζήτησης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι χωρών της Μεσογείου (Ελλάδας, Ιταλίας και Ισπανίας).

Παρουσίαση για το θέμα έγινε από τον κ. Γ. Πολυχρονίου, Συντονιστή Διευθυντή Δραστηριοτήτων Στρατηγικής και Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ΔΕΠΑ διοργάνωσε ειδική συνάντηση ενημέρωσης με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, παρουσία του κ. Χ. Λαμπρίδη/Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων και εκπροσώπων Υπουργείων.