Σε υψηλά 14 ετών το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ

Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου των ΗΠΑ (εξαγωγές μείον εισαγωγές) αυξήθηκε τον Αύγουστο στο μεγαλύτερο ύψος εδώ και 14 χρόνια με τις εισαγωγές να αυξάνονται και πάλι, υποδηλώνοντας ότι το εμπόριο θα μπορούσε να προκαλέσει ανάσχεση της οικονομικής ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο.

Το Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε την Τρίτη ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 5,9% στα 67,1 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο από τον Αύγουστο του 2006.

Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει ότι το εμπορικό χάσμα θα διευρυνθεί στα 66,1 δισ. δολάρια.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 3,2% στα 239 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν 6,5 δισ. δολάρια στα 203 δισ. δολάρια. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 2,2% στα 171,9 δισ. δολάρια με τις εξαγωγές αγαθών να αυξάνονται 3,5 δισ. δολάρια στα 119,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα μειώθηκε κατά 1,9 δισ. δολάρια στα 26,4 δισ. δολάρια τον Αύγουστο.

Η κρίση του κορωνοϊού προκάλεσε ανάσχεση στις εμπορικές ροές, οι οποίες τώρα βαίνουν πάλι αυξανόμενες.