Τι φοβάται τώρα ο Bill Gates για την ανθρωπότητα

Το 2015, ο Bill Gates κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ένα Ted Talk είχε πει ότι ένας πολύ μολυσματικός ιός θα καταστρέψει την ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον

Ο συνιδρυτής της Microsoft και εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο Bill Gates, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για δύο ακόμη καταστροφές που θα μπορούσαν να πλήξουν ολόκληρο τον κόσμο. Ο Γκέιτς, ήδη από το 2015 είχε προβλέψει το ξέσπασμα μιας πανδημίας και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η πρόβλεψή του ήταν προφητική.

Ο Bill Gates δήλωσε στον Derek Muller στο δημοφιλές κανάλι στο YouTube «Veritasium», ότι «η κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» είναι δύο καταστροφές για τις οποίες η ανθρωπότητα δεν είναι προετοιμασμένη. Ανέφερε ότι ένα άτομο μπορεί πλέον εύκολα να δημιουργήσει έναν θανατηφόρο ιό (βιοτρομοκρατία) και οι πιθανότητες να βρεθούμε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους ιούς είναι περισσότερες, από εκείνες να αντιμετωπίσουμε επιδημίες που προκαλούνται όπως η νόσος COVID-19.

Αν μάλιστα προκύψει μια καταστροφή όπως αυτή, το ανθρώπινο είδος πιθανότατα θα θρηνήσει έναν αριθμό απωλειών μεγαλύτερο από αυτόν της τρέχουσας πανδημίας. Και δεδομένου ότι προκαλείται από τον άνθρωπο, είναι πιθανό συμβαίνει κάθε χρόνο.

«Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ πιο τρομακτικές, επειδή εξακολουθείτε να περπατάτε, να μπαίνετε σε αεροπλάνο, σε λεωφορείο, όταν είστε μολυσματικοί. Σε αντίθεση με κάποιες άλλες ασθένειες, όπως ο Έμπολα, που βρίσκεστε ως επί το πλείστον σε νοσοκομειακό κρεβάτι τη στιγμή που το ιικό φορτίο μολύνει άλλους ανθρώπους», είπε ο Gates.