Στις «υπηρεσίες» της Coca Cola/3Ε η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου

Η Coca Cola Hellenic Bottling Company AG με έδρα το γραφικό Zug της Ελβετίας ανακοίνωσε ότι στις 16 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Γενική Συνέλευση. Οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν μεταξύ άλλων οικονομικών αποφάσεων που σχετίζονται με την οικονομική χρήση του 2019 την εκλογή της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου 61 ετών, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην επιτρόπου της ΕΕ, στη θέση του κ. John Sechi, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει.

Πρόκειται για μία ακόμη πολιτικό με ευρωπαϊκή εμπειρία, που θα παρέχει υπηρεσίες σε μία διεθνή επιχείριση. Η κυρία Διαμαντοπούλου μετά την αποτυχία της να εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές του 2012, δημιούργησε αμέσως μετά το 2013, μία μη κερδοσκοπική επιχείριση με την επωνυμία «Tο Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Η κυρία Διαμαντοπούλου δεν έχει εμπειρία από τη διοίκηση επιχειρήσεων, όμως έχει πλούσια εμπειρία από τη δημόσια διοίκηση και από οργανισμούς που αποφασίζουν για επιχειρήσεις. Ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα το 1985 όταν σε ηλικία 26 ετών έγινε νομάρχης Καστοριάς. Το 1986 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ανέλαβε Γενική Γραμματέας Κατάρτισης και αργότερα Νεότητας. Μετά ανέλαβε Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ, πόστο που διατήρησε μέχρι το 1993 οπότε και ανέλαβε Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας.

Η βουλευτική πορεία της Άννας Διαμαντοπούλου ξεκίνησε το 1996 όταν εκλέχθηκε βουλευτής Κοζάνης. Ορίστηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης με ευθύνη για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη βιομηχανική αναδιάρθρωση. Έμεινε στη θέση αυτή μέχρι την επιλογή της ως Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αρμοδιότητα τα θέματα απασχόλησης και κοινωνικών θεμάτων, την περίοδο 1999-2004.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2004 εκλέχτηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2007 ήταν υπεύθυνη του πολιτικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ και μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 ήταν η πολιτική υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία και βουλευτής Α΄ Αθήνας.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 επανεκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Αθήνας και στις 7 Οκτωβρίου ορκίστηκε Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θέση που διατήρησε και στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου το 2011.

Το 2012 ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης. Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μετά την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 και βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής.