ΤΑΙΠΕΔ: Μία δεσμευτική προσφορά για Εγνατία από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS

Μία δεσμευτική οικονομική προσφορά, από την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects, κατατέθηκε στο διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Από τους επτά συνολικά ενδιαφερόμενους ομίλους οι τέσσερις αποσύρθηκαν.

Τα υπόλοιπα δύο σχήματα ROADIS- Άκτωρ Παραχωρήσεις και Vinci- Μυτιληναίος κατέθεσαν πριν δύο μέρες, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ προκειμένου να εξασφαλίσουν παράταση του διαγωνισμού.

Το ΣτΕ δεν αποδέχθηκε το αίτημα για την προσωρινή διαταγή αλλά

Ωστόσο, το Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο αποφάσισε να μην δοθεί άλλη αναβολή στο διαγωνισμό αλλά να ανοίξει η προσφορά όταν εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα στις 21 Δεκεμβρίου. Ετσι το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιμένει τώρα την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να προχωρήσει τη διαδικασία.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε σήμερα μία δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της.

Δεσμευτική προσφορά κατέθεσε η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα προβεί στην αποσφράγιση της ανωτέρω Δεσμευτικής Προσφοράς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις από 10.12.2020 προσωρινές διαταγές της Προέδρου του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες χορηγήθηκαν κατόπιν των ασκηθεισών, ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων από τους Προεπιλεγέντες Επενδυτές «ROADIS Transportation Holding S.L.U.-ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» και «VINCI HIGHWAYS S.A.S – VINCI CONCESIONES S.A.S – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε».