Ξεκίνησε η πλατφόρμα συνεχούς ροής Disney+

Μία ακόμα πλατφόρμα μετάδοσης τηλεοπτικών σειρών συνεχούς ροής εγκανιάστηκε στις ΗΠΑ το πρωί της 12ης Νοεμβρίου 2019. Πρόκειται για την Disney+, της εταιρείας Walt Disney Co, που φιλοδοξεί να μετατρέψει τον γίγαντα της ψυχαγωγίας σε έναν ηγέτη στη νέα αυτή αγορά, που εισήλθε επιτυχώς η Netflix Inc. και πολύ γρήγορα εισέρχονται νέοι παίκτες όπως η Amazon.com και η Apple Inc. Επίσης, υφιστάμενοι παίκτες της βιομηχανίας θεάματος όπως η NBCUniversal και η WarnerMedia εμπλουτίζουν τη βεντάλια των δραστηριιοτήτων τους με υπηρεσίες συνεχούς ροής.
H Disney+ προσπαθεί έτσι να αποφύγει τους μεσάζοντες μεταδίδοντας απευθείας στους καταναλωτές τις καλύτερες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές της (Star Wars, Marvel και Pixar κλπ.). Την πρώτη χρονιά στην υπηρεσία θα υπάρξουν 25+ original σειρές και 10+ ταινίες/specials, 7.500+ επεισόδια παλιών σειρών, 100+ πρόσφατοι τίτλοι ταινιών και βιβλιοθήκη με 400 τίτλους παιδικών ταινιών.

Η Disney+ έχει ανακοινώσει ότι στα σχέδιά της είναι να κάνει κινηματογραφική ταινία για τον MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η ταινία θα παρουσιάζει την ζωή και την σταδιοδρομία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ.

H τιμή της συνδρομής στην πλατφόρμα θα είναι $6,99/μήνα ή $69,99/χρόνο. Το κόστος είναι χαμηλότερο από το standard πακέτο της Netflix στα 12,99 δολάρια το μήνα ενώ η Disney προφέρει επιπλέον παροχές όπως οι λογαριασμοί πολλών ατόμων και η ποιότητα 4K. Ωστόσο η υπηρεσία δεν θα άμεσα διαθέσιμη σε όλες τις χώρες αλλά αρχικά σε ΗΠΑ, Καναδά και Ολλανδία. Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα διατεθεί σταδιακά από το 2020.
Για τον διευθύνοντα σύμβουλο Bob Iger είναι το μεγαλύτερο στοίχημα, μαζί με αυτό της εξαγοράς της 21th Century Fox το 2019. Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει ότι το 2021 θα αποσυρθεί.