Οι ΗΠΑ μετράνε τους περισσότερους νεκρούς αλλά ο Τραμπ θέλει επανεκκίνηση της δραστηριότητας σε 29 πολιτείες

Αν και οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού και τους περισσότερους θανάτους, αυξανόμενους μάλιστα, ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε χθες ότι οι αμερικανικές πολιτείες όπου η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο μπορούν να αρχίσουν την επανεκκίνηση της οικονομικής τους δραστηριότητας «από αύριο». Σύμφωνα με τον Τραμπ, 29 πολιτείες αναμένεται να είναι σε θέση να άρουν τα μέτρα περιορισμού σχετικά σύντομα.

«Αν κοιτάξετε τη Μοντάνα, το Γουαϊόμινγκ, τη Βόρεια Ντακότα», πολιτείες που έχουν μείνει συγκριτικά αλώβητες από την πανδημία, η κατάσταση «είναι πολύ διαφορετική από αυτή στη Νέα Υόρκη, πολύ διαφορετική από αυτή στο Νιού Τζέρσι», είπε ο Ρεπουμπλικάνος.

Ωστόσο η απόφαση αυτή «θα εξαρτηθεί από τους κυβερνήτες», πρόσθεσε παρουσιάζοντας το σχέδιο της κυβέρνησής του για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, η οποία έχει τεθεί σε καταστολή για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Oι ΗΠΑ είναι η χώρα που συνολικά έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μετρώντας 677.031 κρούσματα και 34.579 νεκρούς. Μόνο χθες οι νεκροί ανήλθαν σε 2.136 και τα νέα κρούσματα σε 29.028.