Κώστας Καραμανλής: Με εντολή Πρωθυπουργού πειθαρχικές κυρώσεις σε κλειδούχους και σταθμάρχες του ΟΣΕ και αναφορά στον εισαγγελέα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής.

Στους εργαζόμενους του ΟΣΕ και συγκεκριμένα στους σταθμάρχες και κλειδούχους απέδωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, τα προβλήματα που προέκυψαν από την απεργία και τη μη λειτουργία των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου που εκμεταλλεύεται η ιταλικών συμφερόντων ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αρχικά η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τρένα και προαστιακός την ημέρα της απεργίας.

Ο ίδιος απέδωσε την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας και είπε ότι έδωσε εντολή – μετά από εντολή του Πρωθυπουργού – η διοίκηση του ΟΣΕ να ασκήσει πειθαρχικές κυρώσεις και εν συνεχεία να υποβάλει στον εισαγγελέα αναφορά για την τυχόν άσκηση ποινικών διώξεων.

Αυτά δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που δημιουργήθηκε στη μετακίνηση των πολιτών στα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Οι δηλώσεις του υπουργού:

«Χθες στις 7 μ.μ. πάρθηκε μια απόφαση ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία χωρίς να ειδοποιηθεί το επιβατικό κοινό. Παρ’ όλα αυτά πολλοί απ΄τους εργαζομένους – διότι η πλειοψηφία ήθελε να πάνε να δουλέψουν – πήγαν στο αμαξοστάσιο στο Ρέντη, αλλά βρήκαν κλειστά το αμαξοστάσιο από συγκεκριμένα σωματεία, που ελέγχονται από συγκεκριμένες παρατάξεις. Μία οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώληση συγκοινωνίας, έκανε κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να δουλέψει ο Προαστιακός. Εμείς θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα», είπε ο υπουργός ο οποίος πρόσθεσε ότι «εγώ έδωσα εντολή, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού – μίλησα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΕ κ. Σπηλιόπουλο και θα καλέσει σε απολογία τους εργαζόμενους και θα ασκηθούν πειθαρχικές κυρώσεις και θα δούμε αν θα λάβουμε και άλλα μέτρα αν δεν ανοίξει το αμαξοστάσιο αύριο. Είναι τα σωματεία των σταθμαρχών και των κλειδούχων. Αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες».

Ερωτηθείς αν «θα κινηθεί μόνο πειθαρχικά και ….» και αν «θα το κάνει όλο;» απάντησε ότι «η εκτελεστική εξουσία κινείται πειθαρχικά» και ότι «η δικαστική εξουσία αφού πάρει αναφορά από τις διοικήσεις των εταιρειών κινείται με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος».