Για εγκληματική οργάνωση δίωξη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που παραμένει εκτός φυλακής

Οι επικείμενες διώξεις είναι σε βαθμό κακουργήματος και ζητείται να ασκηθούν από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση. Στρέφονται σε βάρος του Δημήτρη Κουτσιλιούτσου, του υιού του Τζώρτζη Κουτσιουλιούτσου και άλλων προσώπων μελών του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της Folli Follie. Οι νέες διώξεις αφορούν κυρίως τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας λόγω των εικονικών συναλλαγών που γίνονταν σε Ευρώπη και Ασία και αποτυπώνονται σε απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία είχε βασιστεί σε πόρισμα της Alvarez & Marsal. Μάλιστα, ο Δημ. Κουτσολιούτσος και ο γιος του Γιώργος είχαν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην κακουργηματική πλαστογραφία. Οι εμπλεκόμενοι πλαστογραφούσαν εξτρέ της Alpha Bank και τα έστελναν στην θυγατρική εταιρεία της Folli Follie στην Ασία, ώστε να παρουσιάζουν πως έχουν στο ταμείο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
Πιο αναλυτικά, η δίωξη στρέφεται κατά 16 συνολικά προσώπων και αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, και της χειραγώγησης. Για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ζητείται να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιού του Τζώρτζη καθώς και σε ακόμα 4 πρόσωπα- στελέχη και υπαλλήλους της εταιρείας.
Για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται 6 άτομα –στελέχη και υπάλληλοι της εταιρείας.
Για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.
Για χειραγώγηση διώκονται 13 πρόσωπα. Πατέρας, γιος αλλά και η σύζυγος Κατερίνα Κουτσολιούτσου. Επιπλέον όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.