Ο CEO με τα μεγαλύτερα κέρδη το 2019

Ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW, που κυκλοφορεί στους δρόμους του Παρισιού. Είναι ειδικά κατασκευασμένο, κατά παραγγελία με τα σήματα της Louis Vuiton.

Ο Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και CEO του ομίλου luxury brand LVMH, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία και δεύτερος πλουσιότερος στον κόσμο, μετά τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με την λίστα του Forbes, καθώς φέτος ο γάλλος επιχειρηματίας πρόσθεσε άλλα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του, φτάνοντας στα $107,6 δισ. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αρνό έχει περιουσία 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας αποκτήσει κέρδη 39 δισεκατομμύρια από την αρχή της χρονιάς. Είχε δηλαδή φέτος τα περισσότερα κέρδη  μεταξύ των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι. Είναι μια συνηθισμένη καθημερινή ημέρα και δείχνει τον κόσμο που κάνει ουρά στο κατάστημα για να αγοράσει τα πανάκριβα προϊόντα του οίκου.

Ο κλάδος των προϊόντων πολυτελείας υπολογίζεται ότι έχει αξία 1,02 τρισ. δολαρίων, ενώ έρευνα της Boston Consulting Group προβλέπει ότι αυτή θα μεγαλώνει με ρυθμό 5% κατ’ έτος έως το 2025.

«Lord of the Logos» ή «Λύκος με κασμίρ»

Ο 70χρονος Μπερνάρ Αρνό ή αλλιώς «Lord of the Logos», κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να συγκεντρώσει κάτω από την ομπρέλα του ομίλου LVMH περισσότερα από 70 διεθνή κορυφαία brands, όπως του Christian Dior, Louis Vuitton, Moet & Chandon, TAG Heuer και Hublot.
Το όνομα της εταιρείας LVMH που ιδρύθηκε το 1987 προέρχεται από τον οίκο πολυτελειας Louis Vuitton και τα οινοποιεία Moët et Chandon και Hennessy. Έδρα της LVMH είναι φυσικά το Παρίσι και πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση παγκοσμίως κατασκευής και εμπορίου luxury brand. Η LVMH κυριαρχεί στον διεθνή χώρο της μόδας και διαθέτει 156.000 εργαζομένους, 4.590 καταστήματα παγκοσμίως και ετήσια έσοδα που ξεπερνούν τα 50 δισ. δολάρια. Η θυγατρική της, Luis Vuitton, τελευταία έχει κατακτήσει και την Κίνα. Σε αυτήν οφείλεται εν πολλοίς και η άνοδος στην συνολική ανάπτυξη του ομίλου του Αρνό, που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται ραγδαία, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις. Οι πλούσιοι Κινέζοι, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε εκείνον των Αμερικανών για πρώτη φορά, ξοδεύουν το 1/3 απ’ ό,τι ξοδεύεται διεθνώς. Έως το 2025 αυτό το νούμερο αναμένεται να ανέβει στο 40%.
Ο Μπερνάρ Αρνό ωστόσο επιθυμεί να κατακτήσει και την αγορά της Αμερικής, καθώς έχει άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον οποίο εγκαινίασαν μαζί κατάστημα της Louis Vuitton στο Τέξας.
Ο Αρνό είναι πολύ σκληρός παίκτης για αυτό και τα άλλο παρατσούκλι του είναι «ο λύκος που φοράει κασμίρ». Θεωρείται επιθετικός και αδίστακτος επιχειρηματίας, ενώ στην προσωπική του ζωή έχει ήπιο και μετριοπαθές προφίλ. Είναι εξαιρετικά μορφωμένος και καλλιεργημένος, αγαπά πολύ την κλασική μουσική και παίζει πιάνο, ενώ αγαπά και τον αθλητισμό και λένε ότι είναι δεινός τενίστας.

Ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW, που κυκλοφορεί στους δρόμους του Παρισιού. Είναι ειδικά κατασκευασμένο, κατά παραγγελία με τα σήματα της Louis Vuitton.

 Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μεσιέ Αρνό είναι ότι δεν στέλνει ποτέ γραπτά μηνύματα, ούτε sms, ούτε mail και όταν θέλει να πει σε κάποιον κάτι, του τηλεφωνεί. Μία από τις ατάκες που τον χαρακτηρίζουν είναι η φράση που λέει συχνά σε διάφορες παραλλαγές: «Δεν με ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα του επόμενου εξαμήνου. Εκείνο που πραγματικά με καίει είναι η επιθυμία του πελάτη για τα προϊόντα των brand μου να παραμένει ίδια για τα επόμενα δέκα χρόνια».
Επίσης συχνά δηλώνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν ενδιαφέρον όταν παίρνεις μεγάλο ρίσκο στα deals που πετυχαίνεις και ότι τα χρήματα ποτέ δεν ήταν το πρώτο του κίνητρο όταν έχτιζε τις εταιρείες του.
Ο «Lord of the Logos» ανάμεσα στα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, διαθέτει και ιδιωτικό νησί, το Indigo Island στις Μπαχάμες, με βίλες και μαρίνα, το οποίο νοικιάζει κιόλας,  για 300.000 δολάρια την εβδομάδα. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αρνό μαζί με  τη νυν σύζυγο του, μουσικό Helen Mercier έχει μια πολύ μεγάλη συλλογή από έργα τέχνης διάσημων καλλιτεχνών, όπως οι Pablo Picasso, Andy Warhol, Damien Hirst, Maurizio Cattelan κ.α.

Τα logos του ομίλου LVMH