Στον Λίβανο διέφυγε ο πρώην πρόεδρος της Nissan Κάρλος Γκοσν

Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και γενικός διευθυντής της Nissan και της Renault Κάρλος Γκοσν, στον οποίο είχε απαγορευθεί να εγκαταλείψει την επικράτεια της Ιαπωνίας ενόψει της δίκης του για διάφορα οικονομικά αδικήματα, ανακοίνωσε σήμερα πως απέδρασε και βρίσκεται στον Λίβανο.

«Δεν διέφυγα από τη δικαιοσύνη — ξέφυγα από την αδικία και τον πολιτικό διωγμό», υποστήριξε ο Γκοσν σε ανακοίνωση που διένειμε στα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Νίσαν-Ρενό πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε «να παραμείνει άλλο όμηρος του μεροληπτικού συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας», που βασίζεται κατ’ αυτόν «στο τεκμήριο της ενοχής», ενώ διαβεβαίωσε πως πλέον θα είναι σε θέση «να επικοινωνεί ελεύθερα με τα μέσα ενημέρωσης», πράγμα το οποίο «αδημονεί να κάνει», αρχής γενομένης «από την επόμενη εβδομάδα».

Ο Κάρλος Γκοσν αφέθηκε τον Μάρτιο προσωρινά ελεύθερος από τις ιαπωνικές αρχές υπό περιοριστικούς όρους, οι οποίοι συμπεριλάμβαναν την παράδοση του διαβατηρίου του.

Υφ. γαλλικής κυβέρνησης: “Μεγάλη έκπληξη” η διαφυγή του Γκοσν στον Λίβανο

Η Γαλλίδα υφυπουργός Οικονομίας Ανιές Πανιέ-Ρινασέ εξέφρασε σήμερα τη “μεγάλη έκπληξή” της για την είδηση ότι ο Κάρλος Γκοσν διέφυγε από την Ιαπωνία και μετέβη αεροπορικώς στον Λίβανο, προσθέτοντας ότι πληροφορήθηκε το γεγονός από τα μέσα ενημέρωσης.

Η Πανιέ-Ρινασέ δήλωσε επίσης στον ραδιοσταθμό France Inter, όσον αφορά τον Γκοσν, ότι ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, όμως ο Γκοσν, ως Γάλλος πολίτης, θα λάβει γαλλική προξενική υποστήριξη.