Το Playboy αναζητά τρόπο (και χρήμα) για να ξαναγίνει public – να επιστρέψει σε Χρηματιστήριο

H ιδιοκτήτρια εταιρεία του περιοδικού Playboy, Playboy Enterprises διερευνά επιλογές που θα της επιτρέψουν να επιστρέψει στο Χρηματιστήριο, μετέδωσε το Reures, εννέα χρόνια μετά την έξοδό της από τον ιδρυτή της Χιου Χέφνερ (στο μεταξύ απεβίωσε το 2017) και την εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων Rizvi  Traverse. 

Αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω κάποιας συμφωνίας με ένα από τα ειδικού τύπου οχήματα (SPAC-Special Purpose Acquisition Company), τα οποία έχουν εισαχθεί τελευταία στα αμερικανικά χρηματιστήρια και ψάχνουν για εξαγορές.  Η εταιρεία έχει επαφές με μία επενδυτική τράπεζα για να συζητήσει με έναν πιθανό αγοραστή SPAC, ανέφεραν οι πηγές. Εάν επιτευχθεί η συμφωνία, τότε η εταιρεία θα αποκτήσει κεφάλαια για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το οποίο αναπτυξιακό της σχέδιο.

Από οικονομικής πλευράς, η εταιρεία φθίνει. Μάλιστα, η πανδημία του κορωνοϊού επιδείνωσε την κατάσταση, οδηγώντας το Playboy εφέτος στο να σταματήσει να εκτυπώνει το περιοδικό, μετά από περίπου 70 χρόνια και συγκεκριμένα μετά από το 1953 όταν κρεμάστηκε στα περίπτερα με το εξώφυλλο της Mέριλιν Μονρόε.

Γι΄αυτό και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο να μην υλοποιηθεί καμία συμφωνία.

Ο Χιου Χέφνερ ίδρυσε το Playboy το 1953 και πέθανε σε ηλικία 91 ετών το 2017. Η οικογένειά του πούλησε μερίδιο 35% στο στην εταιρεία Rizvi Traverse για 35 εκατομμύρια δολάρια το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του PitchBook.

Τα τελευταία χρόνια, το Playboy έχει επεκτείνει το αντικείμενο δραστηριότητας χορηγώντας άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος σε τρίτους.

Οι εισαγωγές σε Χρηματιστήρια μέσω SPAC είναι εσχάτως πιο δημοφιλείς γιατί είναι πιο γρήγορες και δεν αντιμετωπίζουν τους κανόνες που ισχύουν για μία κανονική εισαγωγή μέσω IPO. Πολλές από τις πιο επιτυχημένες εξαγορές SPAC φέτος ήταν για δημοφιλή εμπορικά σήματα, όπως η εξαγορά από την πλατφόρμα αθλητικών στοιχημάτων Diamond Eagle Acquisition Corp, της DraftKings Inc ή εξαγορές ηλεκτρικών οχημάτων ή παραγωγής φυτικών τροφίμων. Πρόσφατα ο ιδρυτής της Virgin,  Richard Branson έκανε αίτηση για την ίδρυση ενός SPAC, με στόχο να αντλήσει 460 εκατ. δολάρια για εξαγορές.