Βαρύ κατηγορώ των αδελφών Αγγελόπουλου κατά του επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας Παύλου Μυλωνά

Ο δ/νων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς.

Στην αντεπίθεση περνούν οι κληρονόμοι της Χαλυβουργικής, τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και με ανακοίνωσή τους απαντούν σε αντίστοιχη ανακοίνωση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, η οποία τους επιρρίπτει ευθύνες για το κλείσιμο του εργοστασίου και τη συσσώρευση χρεών. Οι αφοί Αγγελόπουλοι στρέφονται κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Παύλου Μυλωνά ο οποίος είχε δηλώσει τον Ιανουάριο του 2020 ότι «η χώρα δεν χρειάζεται την Χαλυβουργική».

Στην ανακοίνωση προχωράει ένα βήμα περεταίρω και αναφέρει ότι η Εθνική Τράπεζα υπό τη διοίκηση του Παύλου Μυλωνά να συνεργάζεται παρασκηνιακώς με συμφέροντα επιζήμια για την ίδια και τους μετόχους της; και με κριτήρια αδιαφανή και οπωσδήποτε, αμφιλεγόμενα.

Εκτός από την Εθνική Τράπεζα και τον διευθύνοντα σύμβουλος της τράπεζας επικρίνουν και την ελεγκτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers, κάνοντας αναφορές σε “μεθοδεύσεις και σκοτεινά σημεία“.

Οι αφοί Αγγελόπουλοι αναφέρουν ότι η Εθνική Τράπεζα διαρρέει ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση και εξηγούν ότι «Η Χαλυβουργική από τον Δεκέμβριο του 2017 έχει υποβάλει στην Εθνική Τράπεζα τεκμηριωμένη και αναλυτική Πρόταση Επανεκκίνησης στην οποία προβλέπονταν τα ακόλουθα:

«Η εκ νέου εισφορά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την πλευρά των μετόχων (πλέον των 25 και περισσότερων εκατομμυρίων που έχουν επενδύσει από το 2003 μέχρι σήμερα). Τα νέα κεφάλαια προβλεπόταν ότι δεν θα είχαν καμία απόδοση επί 10 έτη, καθώς όλα τα κέρδη της εταιρείας προορίζονταν για την εξόφληση του δανεισμού της. Μεγαλύτερη απόδειξη για την πίστη της εταιρείας και των μετόχων της στη βιωσιμότητα της πρότασης Επανεκκίνησης και του επιχειρηματικού σχεδίου που τη συνόδευε δεν μπορεί να υπάρξει στην επιχειρηματική και τραπεζική πρακτική».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Χαλυβουργική δεν έλαβε ουδεμία απάντηση, ενώ κάνει λόγο για “εχθρική αντιμετώπιση” στις διαρκείς απόπειρες της να συνεργαστεί με την ΕΤΕ.

Χαρακτηρίζει επίσης “ύποπτο” τον ρόλο της PricewaterhouseCoopers και καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι “οι μεθοδεύσεις και τα σκοτεινά σημεία στη στάση της ΕΤΕ δεν έχουν τελειωμό”.

“Η διοίκηση και οι φορείς της Εταιρείας μας είναι αποφασισμένοι να τα αναδείξουν και να αποτρέψουν το έγκλημα που έχουν απεργαστεί ορισμένα στελέχη του σήμερα και του χθες σε συνεργασία και με την PWC, αγνοώντας προκλητικά για λόγους που μόνοι εκείνοι γνωρίζουν κάθε αρχή νόμιμης, καλόπιστης και αμοιβαία επωφελούς επίλυσης των θεμάτων της εταιρείας μας”, τονίζει η εταιρεία.

Εδώ η τετρασέλιδη ανακοίνωση εκ μέρους της Χαλυβουργικής