Το νομοσχέδιο για τις χρηματιστηριακές απάτες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και γιατί βρίσκονται σε δύσκολη θέση οι τραπεζίτες

Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιγαν χθες διάφοροι ιδιοκτήτες εισηγμένων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο.

Με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή παραγράφονται στην πενταετία όλες οι χρηματιστηριακές απάτες.

Μετά την εξέλιξη αυτή προβλέπω να γίνεται χαμός και να έχει τεράστια ζήτηση το Χρηματιστήριο της Αθήνας από επενδυτικά σχήματα της Κολομβίας, της Λευκορωσίας και άλλων χωρών που τηρούν κατά γράμμα τη νομιμότητα.

Όπως με ενημερώνει κορυφαίος δικαστικός παράγοντας, τέτοιος νόμος δεν υπάρχει σε κανένα κράτος του κόσμου.

****************

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σάς ενημερώνω εγκύρως ότι με το νομοσχέδιο που προβλέπει τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ανταγωνισμού απαγορεύεται κάθε δυνατότητα ελέγχου στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα έχει δυνατότητα να ελέγξει για καρτέλ, εναρμονισμένες πρακτικές και άλλες παράνομες συνέργειες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

****************

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται οι τραπεζίτες γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν με τους πελάτες που έχουν καταθέσεις πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ.

Η κυβέρνηση πιέζει για επιβολή ενός φόρου γιατί οι τράπεζες δανείζουν τα κεφάλαια στην ΕΚΤ με αρνητικό επιτόκιο, με αποτέλεσμα να υφίστανται οικονομική αιμορραγία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν τα δανείζουν.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι αποφεύγουν να δανείζουν επισφαλείς επιχειρήσεις γιατί δεν πρόκειται να πάρουν πίσω τα δάνεια.