Η κυβέρνηση σπάει το ολιγοπώλιο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στα mobile data

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει, όπως λέει ο σοφός λαός. Και όταν ασκείς δικαιολογημένα πίεση σε κάποιους που αξιοποιούν την ολιγοπωλιακή τους θέση στην αγορά για να κερδίσουν περισσότερα από τους πελάτες τους, τότε έχεις αποτελέσμα. Έτσι, μετά την δημόσια προτροπή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ψηιφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη προς τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν τις πανάκριβες τιμές στα δεδομένα του ίντερνετ έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα με ένα εύλογο κόστος, οι εταιρείες κινούνται στην κατεύθυνση να αυξήσουν τον όγκο των δεδομένων στα προγράμματά τους χωρίς κόστος.
Οι σχετικές αποφάσεις μπορεί να γνωστοποιηθούν ακόμη και σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 , καθώς έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Μιχάλη Τσαμάζ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote, Χάρη Μπρουμίδη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ελλάδος και Νάσο Ζαρκαλή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wind Hellas.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στις 10 στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέματα τις χρεώσεις των δεδομένων στο ίντερνετ και την ψηφιακή σύγλιση.

Μητσοτάκης: Παραγωγική συζήτηση

Μετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός ανάρτησε στο τουίτερ ότι «Με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας είχαμε μια παραγωγική συζήτηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στους τομείς των δικτύων καθώς και το ζήτημα του κόστους των δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας.»


Στη συνάντηση εκτός από τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Ψιφιακής Διακυβέρνησης ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού ‘Εργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Cosmote και Vodafone ανακοίνωσαν αύξηση των mobile data

Θα ξημερώσει «black Friday» στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας;